Ruisrock 2023 on juhlittu: Jättitapahtuma oli täynnä iloa, valoa ja ainutlaatuisia esiintymisiä

Viikonloppuna järjestetty Ruisrock oli jälleen loppuunmyyty. Suomen suurin ja kaunein festivaali toi saarelle 105 000 juhlijaa, ennätykselliset 122 artistia ja vaikuttavaa aluetaidetta. Lavoilla nähtiin myös useita tunteellisia hetkiä: uran päätöksiä, paluita lavoille ja kymmeniä yllätysfeateja.

Viikonlopun aikana koettiin erityisiä keikkoja monelta artistilta. Lauantaina Antti Tuisku päätti musiikkiuransa tunteikkasti itselleen leimallisen visuaalisen shown ja hengästyttävien tanssikoreografioiden kanssa. Ibe veti Niittylavalla vuoden ainoan live-esiintymisensä rikkoen samalla näyttävästi keikkataukonsa, ja kesän jälkeen tauolle jäävä Vesala loihti rantaan ihmismeren. Keikoilla nähtiin myös kymmeniä yllätysvieraita, minkä lisäksi Ruisrockille tyypillisesti moni artisti esiintyi tähänastisen uransa suurimmalle yleisölle.

Lavalle nousivat myös monet odotetut kansainväliset suurnimet: Machine Gun Kelly ja Zara Larsson saattivat yleisön hurmokseen, EDM-tähti Skrillexin laserit valaisivat taivaan ja Lil Nas X sinetöi festivaalin sunnuntaiyönä yhdellä Ruisrockin historian vaikuttavimmalla showlla ja mykistävillä asuillaan.

Kuvankauniita hetkiä ja leimallista Ruisrockia

Upeassa säässä juhlittu Ruisrock esittäytyi visuaalisesti entistäkin näyttävämpänä. Festivaalialue verhoutui hempeisiin sävyihin, tuulessa hulmuaviin hapsuihin ja näyttäviin peilipintoihin. Viikonlopun täyttivät ikoniset Ruisrock-hetket: ohi lipuvat laivat, tunteikkaat puheet lavalta ja sykähdyttävät kohtaamiset artistien ja yleisön välillä.

“Aivan upeaa päättää 52. Ruisrock-vuosi näihin tunnelmiin. Ruisrock on olemassa tuodakseen maailmaan iloa ja onnellisuutta – ja toivomme onnistuneemme tavoitteessamme: oli suuri kunnia esitellä Ruisrock kauniimpana kuin koskaan. Mielen täyttää vain kiitollisuus upeaa yleisöä, artisteja, kumppaneita ja festaria järjestänyttä tiimiä kohtaan”, kertoo Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Ensi vuoden tapahtuman suunnittelu on aloitettu, ja uutisia on luvassa pian.