Uutiset

Avoin mahdollisuus tehdä taidetta Ruisrockiin

Kaikille avoimessa taidetyöpajassa syntyvää teosta voi ihailla myös Ruisrock-festivaalilla kolmen viikon kuluttua. Riikka Kupsalan, Jone Mutkan, Taiteen talon ja Ruisrockin järjestämä työpaja koetaan osana Vanhankaupungin juhlaa lauantaina 17.6. klo 12-14.

Ruisrockin taideohjelma rohkaisee ajattelemaan huomista

Ruisrockin vasta julkaistu taideohjelma siirtää katseen kestävämpien ratkaisujen ja yhteisöllisen tekemisen puoleen. Festivaaliyleisö saa tehdä tunnustuksia, välittää rauhan terveisiä ja viettää aikaa näyttävän tilataiteen keskellä.

Ruisrock-tuotteet täysin second handia

Vuoden 2023 Ruisrock-myyntituotteita varten ei ole tehty yhtään uutta tekstiiliä. Kuratoituihin second hand -vaatteisiin painetut Ruisrock-printit näyttävät uuden suunnan festivaalituotteille, ja Mauro Severinon suunnittelema liivi on tehty Ruisrockin vanhoista kangaskasseista.

Ruisrockin ohjelma on valmis

Ukrainalaisen Alyona Alyonan lisäksi Ruisrockin ohjelmisto kasvaa Samuli Putron ja Melon kaltaisilla musiikkigenrejä halkovilla artisteilla sekä monilla erikoiskokoonpanoilla. Valmistunut musiikkikattaus on yli 120 artistin laajuinen.

Ruisrock etsii kumppanituottajaa

Etsimme määräaikaiseen työsuhteeseen kokenutta tuottajaa vastaamaan kumppanikokonaisuuksien koordinoinnista ja loppuunsaattamisesta. Tehtävä sijoittuu ajalle helmi–elokuu 2023.

Festivaali tekee paluun suurena ja näyttävänä

Ruisrock juhlitaan Turussa kahden vuoden tauon jälkeen. Festivaalin 110 esiintyjästä koostuva ohjelmakattaus on laajempi kuin koskaan, ja festivaaliviikon kynnyksellä ohjelmaa kasvatettiin uusilla nimillä. Monipuolisen ohjelmiston lisäksi Ruissalo täyttyy taiteesta, elämyksistä ja yli 100 000 ihmisestä.

Yhteisötaidetta Ruisrockissa: yhteistyöteos puhaltaa toivoa maailmaan

Ruisrock, Turun taiteen talo sekä taiteilijat Riikka Kupsala ja Jone Mutka luovat Toivonpunokset-yhteisöteoksen. Tekstiilistä koostuvaa teosta pääsee rakentamaan kuka tahansa joko itsenäisesti tai ohjattuna, ja se ripustetaan esiin Ruisrockiin tapahtuman ajaksi. Toivonpunokset kruunaa Ruisrockin monipuolisen taidekokonaisuuden, jossa myös paikalliset taiteilijat ovat vahvasti edustettuna.

Ruisrockin DJ-kattaus laajenee

Ruisrockin kotimainen DJ-kattaus sai täydennystä, kun festivaali kiinnitti seitsemän uutta nimeä ja paljasti monta yllätysvierasta jo julkaistuille DJ-seteille. Ruissalossa tullaan näkemään uusina feat-paljastuksina muun muassa Kauriinmetsästäjät ja Adikia sekä jo aiemmin oman keikan tiimoilta julkistettu Ramses II. Ohjelmisto laajenee DJ Vickyn ja DJ Ulrikan kaltaisilla kovilla nimillä.

Ruisrockin ohjelma valmis: yli 30 uutta esiintyjää julkaistu

Ruisrockin ohjelma on saatu nyt valmiiksi, ja yli 30 esiintyjänimeä täydentävät kesän artistikattauksen. Kotimaisten huippuartistien joukossa ovat muiden ohella BESS, Vesta ja Cyan Kicks, ja kansainvälisenä kiinnityksenä nähdään DJ-sensaatio Imanbek. Ruisrock juhlitaan 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa.

Ruisrock tukee UN Womenia Ukraina-työssä

Ruisrock auttaa YK:n tasa-arvojärjestöä UN Womenia Ukrainan alueella naisten ja perheiden eteen tehtävässä työssä. Tekemämme lahjoituksen lisäksi rohkaisemme myös asiakkaitamme sekä sidosryhmiämme lahjoittamaan naistenpäivän ruusurahat tarvitseville.

Gettomasa kiinnitetty Ruisrockiin

Gettomasa esiintyy ensi kesän Ruisrockissa. Kasvavaa suosiota niittävä suomirap-tekijä kiinnitettiin osaksi jo valmiiksi laajaa ohjelmakattausta, ja lisää on pian luvassa. Ruisrock juhlitaan Turun Ruissalossa 8.–10.7.2022.

Ruisrockista tuttu flamingo pesiytyy kesäksi Ruissaloon

Kuvataiteilija Johanna Sinkkosen ympäristötaideteos Think Pink ottaa vastaan Ruissaloon vesibussilla saapuvat kesänviettäjät. Isokokoinen teos toteutetaan Ruisrockin ja Turun kaupungin yhteistyönä osana Turun kulttuuripääkaupungin 10-vuotisjuhlavuotta.