Uusia artisteja kiinnitetty: Mukana Playboi Carti ja The Kid LAROI

Festivaalin tuoreita kansainvälisiä kiinnityksiä ovat myös A36 ja Clairo. Suomalaisista artisteista lavalle nousevat muun muassa Blind Channel, Chisu ja Younghearted. Ruisrock juhlitaan 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa.

Ruisrockissa esiintyvä Playboi Carti on yksi yhdysvaltalaisen rap-skenen suurista nimistä. Valtavan suosion saavuttaneen artistin tuotannon toistomäärät lasketaan miljardeissa, ja viimeistään kriitikoiden ylistämä tuorein albumi Whole Lotta Red lujitti artistin aseman genrensä kärkikastissa. Kokeellisen hiphopin tienraivaaja tunnetaan rap-tekniikkansa lisäksi mystisestä imagostaan ja synkästä symboliikastaan.

Festivaalin hiphop-ohjelma saa myös laajempaa kansainvälistä vahvistusta. Australialainen The Kid LAROI on kahminut alan tunnustuksia ja noussut valtavaan kansainväliseen suosioon erityisesti hengästyttävän toistomäärän keränneillä jättihiteillään Without You ja Stay. Ruotsalaisrappia Ruisrockissa edustaa Samma gamla vanliga -hitistäkin tunnettu A36, joka on yksi lupaavimmista artisteista naapurimaan rap-kentällä.

Ruisrock-lauantaina lavalle nousee folkia ja vintage popia yhdistelevä Clairo. Yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2017 julkaistun Pretty Girl -sinkun myötä, ja myöhemmin julkaistut albumit Immunity ja Sling ovat vauhdittaneet nousukiitoa. Harmonisesta 70-luvun estetiikasta ammentava artisti on käyttänyt ääntään myös viihdealalla työskentelevien naisten puolestapuhujana.

Ohjelma kasvaa myös kotimaisten artistien osalta. Ruisrock-perjantaina nähdään violent popin suunnannäyttäjä Blind Channel, jonka jättihitti Dark Side singahti kansainvälisten listojen kärkisijoille. Euroviisuissakin suosiota niittänyt yhtye on ilmoittanut julkaisevansa uuden albuminsa Ruisrock-keikkapäivänään.

Ruisrockissa nähdään myös suomalaisen popkentän monitaituri Chisu ja pehmeästä popsoundistaan tunnettu Younghearted, jonka UMK-kilpailukappale Sun numero on noussut nopeasti Suomen striimatuimpien kappaleiden joukkoon. Suomi-hiphopin vahvistuksia ovat sukupolvensa ääneksi tituleerattu ibe, Sexmane ja turkulainen trap-artisti NCO. Glam-rockia Ruisrock-sunnuntaihin tuo Kissa.

Ruisrock järjestetään 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa. Lisää artistijulkistuksia on luvassa kevään aikana. Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä, ja osa lipputyypeistä on varattu loppuun. Hotellipaketteja festivaalille myy Visit Turku.