Taksit

Hyvä taksiautoilija,

Olemme koonneet pienen tietopaketin Ruisrockin ajojärjestelyistä, jotta taksiliikenne sujuu mahdollisimman sulavasti. Liikenteen sujuvuuden varmistamiseksi jokaisen taksikuskin on pelattava samoilla säännöillä ja luettava huolella infopakettimme.

Jokaisen Ruisrockin taksitolpalla asioivan taksiautoilijan on ilmoitettava auton rekisterinumero sekä yrityksen nimi, jonka alla auto ajaa, osoitteeseen ajoneuvot@ruisrock.fi keskiviikkoon 29.6.2022 mennessä. Ilmoitathan tiedot ennakkoon, jotta taksitoiminta sujuu jouhevasti.

Jokaisen Ruisrockin taksitolpalle ajavan taksin on oltava laillinen ja luvallinen taksiauto, jossa on voimassa oleva hinnasto näkyvissä asiakkaalle sekä taksikupu katolla. Lisäksi kuljettajalla on oltava henkilökohtainen taksinkuljettajan ajolupa. Taksimatkojen on noudatettava alan yleisiä keskiarvohintoja, korkeammat sesonkihinnat Ruisrockin taksitolpalla ovat kiellettyjä.

Ajo sataman kautta Ruisrock-terminaaliin

Ruisrockin taksitolppa sijaitsee osoitteessa Konttikatu 1 ja taksit ajavat sinne satama-alueen läpi Huolintakadun kautta. Sataman portit aukeavat perjantaina klo 13 ja lauantaina ja sunnuntaina klo 12. Liikenne kulkee sataman kautta yöhön asti, aamuyön viimeiset ajot tapahtumat Ruisrockin taksitolpalle Pahaniemen sillan kautta.

Usean vuoden ajan Ruisrockin taksiliikenne on kulkenut poikkeusluvalla satama-alueen kautta. Tämä poikkeusjärjestely nopeuttaa liikennettä huomattavasti ja on saanut taksikuskeilta paljon kiitosta. Satama-alue kuitenkin on kansainvälistä aluetta. Tästä johtuen satama-alueella täytyy noudattaa tiukkoja sääntöjä, eikä niistä saa poiketa. Muuten menetämme seuraaviksi vuosiksi mahdollisuuden poikkeuslupaan.

Satama-alueella ei saa poiketa merkityltä reitiltä, eikä sinne saa pysähtyä tai jättää asiakkaita missään tilanteessa. Muutoin menettää välittömästi oikeuden sataman kautta kulkuun.

Taksikartan löydät tästä.

Ajo Ruisrock-terminaalissa

Terminaalialueella taksitolpalle saapuvat taksit käyttävät kaistaa kaksi ja poistuessaan kaistaa kolme. Ruuhka-aikoina kaistalle kaksi mahtuu kaksi autoa rinnakkain jonottamaan. Jonottavien autojen on kuitenkin pysyttävä sulkuviivan vasemmalla puolella, jotta kaista numero yksi jää vapaaksi hälytysajoneuvoille.

Asiakkaita terminaaliin tuodessa on erittäin tärkeää, että asiakkaat jätetään vasta tolpalle, ei aiemmin, koska taksi- ja bussiliikenteen seassa kulkevat ihmiset luovat vaaratilanteita ja mahdollisuuden henkilövahinkoihin.

Asiakkaita noudettaessa tolpalle mahtuu maksimissaan viisi autoa kerralla, joita Ruisrockin ajojärjestelijät täyttävät. Loput autot odottavat vuoroaan jonotusalueella.

Ruisrockin taksiterminaalista noudetaan vain asiakkaita tolpalta, ennakkoon tai sovelluksen kautta tilattujen ajojen noutopaikaksi on sovittava paikka Ruisrockin hallinnoiman alueen ulkopuolelta. Lähin tällainen alue löytyy Pansiontien ja Tuontiväylän risteyksesssä olevalta parkkialueelta. Ruisrockin hallinnoima alue päättyy Pahaniemen sillalle.

Ruisrockin taksisäännöt

Ruisrock on määrittellyt taksisäännöt, joita jokaisen taksikuskin on noudatettava. Sääntörikkomuksista seuraa ajokielto Ruisrockin taksitolpalle. Jokainen taksiautoilija hyväksyy säännöt ajamalla satama-alueen portista sisään.

  1. Sataman alueella ei saa pysähtyä tai jättää asiakkaita kyydistä missään tilanteessa. Merkityltä reitiltä ei saa poiketa.
  2. Jätä asiakkaat aina vasta taksitolpalle, ruuhkasta riippumatta
  3. Aja hiljaa, älä kaahaa missään tilanteessa
  4. Taksimatkojen hintojen on noudettava yleisiä keskiarvohintoja, ei korkeampia sesonkihintoja
  5. Taksi on laillinen ja luvallinen taksiauto, jossa hinnat näkyvillä asiakkaille ja ajajalla on henkilökohtainen taksinkuljettajan ajolupa
  6. Käyttäydythän kunnioittavasti kaikkia kohtaan, myös toisia taksiautoilijoita
  7. Alueella määräysvalta on Ruisrockin henkilökunnalla, järjestyksenvalvojilla sekä poliisilla
  8. Sääntörikkomuksista seuraa ajokielto Ruisrockin taksitolpalle

Ajo Ruissaloon

Ruisrockin aikana rajoitamme taksiliikennettä Ruissalon saareen. Kaikki taksiliikenne festivaalialueelle on kielletty inva-ajoja lukuun ottamatta.

Lisätiedot ja kysymykset: eveliina@ruisrock.fi