Selkokieli

Saavutettavuus

Ruisrock haluaa, että jokainen voi osallistua tapahtumaan mahdollisimman esteettömästi. Toivomme, että jokainen voi nauttia Ruisrockista!

Saavutettavuuspalveluita voivat käyttää kaikki vammaisryhmät ja liikuntarajoitteiset henkilöt, myös tilapäisesti liikuntarajoitteiset. Raskaana olevat eivät voi kuitenkaan käyttää palveluita.

 

Esteetön saapuminen

Festivaalialueelle voi tulla kävellen ja pyörällä. Festivaalibussit ja taksit ajavat festaribussiasemalle, joka sijaitsee kahden kilometrin päässä festivaalialueesta. Polkupyöräparkki on pääportin tuntumassa.

Esteettömästi festivaalialueelle pääsee invataksilla.

Ruisrockista poispäin kulkee Ruisrockin oma invataksi, johon mahtuu useampi pyörätuoli sekä muita saavutettavuuspalveluiden käyttäjiä avustajineen tai tulkkeineen.

Esteetön pysäköintialue

Esteetön pysäköintialue sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Asfalttipintaisella pysäköintialueella on esteettömiä parkkipaikkoja.

Voit saapua omalla autolla esteettömälle pysäköintialueelle Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla tai liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella.

Tarkempia tietoja saapumisesta lisätään sivulle kevään aikana. Halutessasi voit olla yhteydessä saavutettavuuspalveluista saavutettavuus@ruisrock.fi.

Esteetön sisäänkäynti

Festivaalialueelle pääsee pääportista sekä erillisestä, esteettömästä sisäänkäynnistä. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä pysäköintipaikalta.

Esteetöntä sisäänkäyntiä voivat käyttää ihmiset, joilla on erilaisia rajoituksia liikuntakyvyssä. Avustaja tai tulkki voi kulkea esteettömästä sisäänkäynnistä yhdessä avustettavan kanssa.

 

Avustaja

Avustaja tai tulkki pääsee avustettavan seurassa ilmaiseksi alueelle, jos avustettavalla on oma lippu.

 

Festivaalialue

Festivaalialueen maasto

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalon kansanpuistossa, ja alue on suurimmaksi osaksi puisto- tai peltomaata. Osa alueen maastosta on epätasaista, mutta lähes koko festivaalialueen kiertää asfaltoitu tai hiekkapohjainen kulkuväylä.

Katsomokorokkeet

Suurimpien lavojen läheisyydessä sijaitsee katsomokoroke.

Esteettömät vessat

Esteettömiä vessoja on monessa paikassa festivaalialueella. Vessoja on jokaisen katsomokorokkeen läheisyydessä, yleisöalueiden wc-alueilla ja anniskelualueilla.

Myös vessapassin käyttäjät voivat käyttää esteettömiä vessoja. Lue lisää vessapassista.

 

Lisätietoja

Mikäli haluat kuulla lisää festivaalin saavutettavuudesta, ota yhteyttä saavutettavuus@ruisrock.fi.

Voit myös tilata infopaketin esteettömyyspalveluista sähköpostiisi. Infopaketti lähetetään toukokuussa tilaajille. Tilaa infopaketti tästä.