Selkokieli

SAAVUTETTAVUUS

Ruisrockin lähtökohtana on, että jokaisella on mahdollisuus osallistua festivaalille mahdollisimman esteettömästi. Ruisrockissa esteettömyys tarkoittaa sitä, että pyrimme tekemään alueelle saapumisesta ja alueella liikkumisesta mahdollisimman helppoa liikuntarajoitteisille asiakkaille. Haluamme, että jokainen voi nauttia Ruisrockista!

SAAPUMINEN FESTIVAALIALUEELLE

Festivaalialueelle voi saapua kävellen ja pyörällä. Festivaalibussit ja taksit pysähtyvät festivaalin bussiasemalle Ruissalon sillan lähelle. Sieltä on noin 2 kilometrin kävelymatka festivaalialueelle. Pyörät pitää jättää pääportin lähellä sijaitsevaan maksulliseen polkupyöräparkkiin.

Esteettömästi festivaalialueelle pääsee invataksilla. Invataksit pysähtyvät esteettömällä pysäköintipaikalla.

Ruisrockista pois kulkee ilmainen inva-shuttle. Inva-shuttle on Ruisrockin oma invataksi, johon mahtuu useampi pyörätuoli sekä muita henkilöitä. Palvelu on tarkoitettu vain saavutettavuuspalveluiden käyttäjille ja heidän avustajilleen. Lisätietoa inva-shuttlen kulkemisesta päivitetään tänne lähempänä tapahtumaa.

ESTEETÖN PYSÄKÖINTIPAIKKA

Esteetön pysäköintialue sijaitsee esteettömän sisäänkäynnin läheisyydessä. Asfalttipintaisella pysäköintialueella on rajattu määrä esteettömiä autopaikkoja. Esteetöntä autopaikkaa voi hakea Trafin (eli Liikenne- ja viestintäviraston) tai poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla.

Hae pysäköintipaikkaa Ruisrockilta etukäteen. Pysäköintialueelle pääsee Ruisrockin myöntämällä pysäköintiluvalla. Pysäköintiluvan hakuaika alkaa lähempänä festivaalia.

Jos tarvitset lisää tietoa pysäköintipaikan hakemisesta, tai jos sinulla ei ole taksikorttia tai vammaisen pysäköintilupaa, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.

ESTEETÖN SISÄÄNKÄYNTI

Festivaalialueelle pääsee kulkemaan pääportista ja esteettömästä sisäänkäynnistä. Reitti esteettömälle sisäänkäynnille on asfalttia ja kovaa hiekkatietä. Sisäänkäynnillä tehdään turvatarkastus, tarkistetaan henkilöllisyys ja luetaan festivaaliliput elektronisesti.

Esteetöntä sisäänkäyntiä voivat käyttää näkö- ja kuulovammaiset, tilapäisesti liikuntarajoitteiset sekä henkilöt, joiden liikuntakyky on rajoittunut fyysisen vamman tai kehitysvamman takia. Avustaja voi kulkea esteettömästä sisäänkäynnistä yhdessä avustettavan kanssa. Raskaus ei ole peruste käyttää Ruisrockin saavutettavuuspalveluita.

AVUSTAJA

Avustaja pääsee avustettavan kanssa ilmaiseksi alueelle. Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on saattajakortti.

Avustaja ei tarvitse erillistä lippua eikä hän saa ranneketta, vaan hänen tulee kulkea joka päivä avustettavan henkilön kanssa samaan aikaan festivaalialueelle. Muiden kuin avustajan ei ole mahdollista kulkea avustettavan henkilön seurassa esteettömästä sisäänkäynnistä.

Avustajan maksuton sisäänpääsy koskee vain tavallisia Ruisrock-lippuja. Jos avustettavalla on VIP-lippu tai Ruisrock+-lippu, avustajalla on myös oltava samanlainen lippu. Tämä johtuu siitä, että lippuun sisältyy maksullisia palveluita. VIP-palvelut eivät ole kokonaisuudessaan esteettömiä, sillä vesibussi ei ole täysin esteetön, ja VIP-alueen maasto voi olla paikoin vaikeakulkuinen.

Lounais-Suomen avustajakeskuksesta voi varata itselleen henkilökohtaisen avustajan. Lisätietoja: https://www.avustajakeskus.fi/haen-avustajaa

 

FESTIVAALIALUE

FESTIVAALIALUEEN MAASTO

Ruisrock järjestetään Turussa Ruissalon luonnonsuojelualueella. Alue on puistoa ja peltoa. Osa alueen maastosta ei ole tasaista. Melkein koko festivaalialuetta kiertää asfaltoitu tai kova hiekkainen tie. Tie kulkee Niittylavan edestä rantaan. Rannalla tie muuttuu kovaksi hiekkatieksi. Alueella sijaitsee myös ranta, joka on pehmeää hiekkaa.

KATSOMOKOROKKEET

Neljän isoimman lavan läheisyydessä sijaitsee katsomokoroke. Neljä isointa lavaa ovat Niittylava, Telttalava, Rantalava ja Sateenkaarilava. Katsomokorokkeita käyttävät esimerkiksi pyörätuolissa istuvat asiakkaat, jotta he näkevät paremmin lavalle.

Jokaisella korokkeella on yleisavustajia, jotka voivat tarvittaessa auttaa korokkeelle nousussa. Korokkeilla on myös penkki. Avustaja pääsee avustettavan kanssa korokkeelle, jos siellä on tilaa.

YLEISAVUSTAJAT

Yleisavustajat auttavat asiakkaita, jotka käyttävät saavutettavuuspalveluita. Heidät löytää katsomokorokkeilta. He ovat Avustajakeskuksen koulutettuja vapaaehtoisia, jotka auttavat liikkumisessa, katsomokorokkeelle pääsyssä ja esteettömän vessan lukon avaamisessa.

ESTEETTÖMÄT VESSAT

Ympäri festivaalialuetta on sijoitettu esteettömiä vessoja. Esteettömät vessat ovat suurempia kuin tavalliset vessat ja niihin mahtuu sisään pyörätuolin kanssa. Vessat sijaitsevat katsomokorokkeiden läheisyydessä ja anniskelualueilla.

Myös vessapassin käyttäjät voivat käyttää esteettömiä vessoja. Lue lisää vessapassista.

ANNISKELUALUEET

Anniskelutelttojen yhteydestä löytyy madalletut baaritiskit. Madallettuja baaritiskejä voivat käyttää kaikki asiakkaat. Anniskelualueilta löytyy kaikille avoimet esteettömät vessat.

LISÄTIETOJA SAAVUTETTAVUUDESTA

Lisätietoja saavutettavuudesta saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.