Selkokieli

Saavutettavuus

Ruisrock haluaa, että jokainen voi osallistua tapahtumaan mahdollisimman esteettömästi. Toivomme, että jokainen voi nauttia Ruisrockista!

Saavutettavuuspalveluita voivat käyttää kaikki vammaisryhmät ja liikuntarajoitteiset henkilöt, myös tilapäisesti liikuntarajoitteiset. Raskaana olevat eivät voi kuitenkaan käyttää palveluita.

Saavutettavuusranneke

Tänä vuonna on kaikkien saavutettavuuspalveluita käyttävien on täytettävä hakulomake, jolla haetaan saavutettavuusranneketta. Merkitse lomakkeeseen tarvitsemasi saavutettavuuspalvelut, ja sen täytettyäsi saat tietoa sisältävän viestin sähköpostiisi. Sinulla tulee olla festivaalilippu ostettuna ennen lomakkeen täyttämistä. Saavutettavuusranneke ei oikeuta festivaalialueelle sisäänpääsyyn, vaan portilla luetaan festivaalilippu.

Lomake tulee täyttää viimeistään 4.7.2022 klo 23:59 mennessä. Pääset täyttämään lomakkeen täällä.

Rannekkeella saat seuraavat palvelut käyttöösi:

  • Oikeus saapua invataksilla tai tavallisella taksilla esteettömälle pysäköintialueelle.
  • Esteetön sisäänkäynti, katsomokorokkeet, esteettömät vessat, narikan madallettu asiointitiski, madalletut baaritiskit ja inva-shuttle.

Kun hakemuksesi on hyväksytty, voit hakea saavutettavuusrannekkeesi Ruisrockin akkreditointipisteeltä. Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja festivaalilippu.

Mikäli tarvitset lisätietoja saavutettavuudesta, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse saavutettavuus@ruisrock.fi.

Esteetön saapuminen

Festivaalialueelle voi tulla kävellen ja pyörällä. Festivaalibussit ja taksit ajavat festaribussiasemalle, joka sijaitsee kahden kilometrin päässä festivaalialueesta. Polkupyöräparkki on pääportin tuntumassa.

Esteettömästi festivaalialueelle pääsee invataksilla täyttämällä saavutettavuusrannekkeen hakulomakkeen tai hakemalla henkilökohtaista pysäköintilupaa.

Ruisrockista poispäin kulkee ilmainen Ruisrockin oma invataksi, johon mahtuu useampi pyörätuoli sekä muita saavutettavuuspalveluiden käyttäjiä avustajineen tai tulkkeineen.

Esteetön pysäköintialue

Esteetön pysäköintialue sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Asfalttipintaisella pysäköintialueella on esteettömiä parkkipaikkoja. Voit hakea esteetöntä pysäköintilupaa, jos sinulla on vammaisen pysäköintilupa tai liikkumisesteisen pysäköintitunnus.

Pysäköintipaikkaa täytyy hakea Ruisrockilta etukäteen, eikä pysäköintialueelle pääse ilman Ruisrockin myöntämää pysäköintilupaa. Voit hakea pysäköintilupaa saavutettavuusrannekkeen hakulomakkeella. Pääset täyttämään lomakkeen täältä.
Mikäli tarvitset lisätietoja pysäköintipaikan hakemisesta, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.

Esteetön sisäänkäynti

Festivaalialueelle pääsee pääportista sekä erillisestä, esteettömästä sisäänkäynnistä. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä pysäköintipaikalta.

Esteetöntä sisäänkäyntiä voivat käyttää ihmiset, joilla on erilaisia rajoituksia liikuntakyvyssä. Avustaja tai tulkki voi kulkea esteettömästä sisäänkäynnistä yhdessä avustettavan kanssa.

Inva-shuttle

Inva-shuttle on Ruisrockin oma invataksi, johon mahtuu useampi pyörätuoli ja muita esteettömien palveluiden käyttäjiä. Myös avustajat ja tulkit pääsevät mukaan. Inva-shuttle kuljettaa iltaisin festivaalikävijät esteettömältä pysäköintialueelta Turun keskustaan. Inva-shuttlea käyttääksesi tarvitset saavutettavuusrannekkeen.
Inva-shuttlen aikataulu sekä reitti julkaistaan lähempänä festivaalia.

Avustaja

Avustaja tai tulkki pääsee avustettavan seurassa ilmaiseksi alueelle, jos avustettavalla on oma lippu. Täytä saavutettavuusrannekkeen hakulomake avustajan tai tulkin tarpeesta täällä.

Tarkista täällä, miten voit todistaa avustajan tai tulkin tarpeesi.

Avustajan tai tulkin maksuton sisäänpääsy koskee vain tavallisia Ruisrock-lippuja. Jos avustettavalla on VIP- tai Ruisrock Plus -lippu, avustajalla tai tulkilla pitää olla samanlainen lippu. Tämä johtuu siitä, että lippuun sisältyy maksullisia lisäpalveluita.
Lounais-Suomen avustajakeskuksesta on myös varata henkilökohtainen avustajan. Lisätietoja Avustajakeskuksen sivuilla.

Festivaalialue

Festivaalialueen maasto

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalon kansanpuistossa, ja alue on suurimmaksi osaksi puisto- tai peltomaata. Osa alueen maastosta on epätasaista, mutta lähes koko festivaalialueen kiertää asfaltoitu tai hiekkapohjainen kulkuväylä.

Katsomokorokkeet

Niitty-, Ranta-, Teltta- ja Sateenkaarilavojen läheisyydessä sijaitsee katsomokoroke. Tarkat sijainnit näet saavutettavuuskartasta, joka julkaistaan lähempänä festivaalia.

Yleisavustajat

Yleisavustajat auttavat Ruisrock-kävijöitä. Heidät löytää katsomokorokkeilta. Yleisavustajat ovat Lounais-Suomen Avustajakeskuksen koulutettuja vapaaehtoisia, jotka auttavat muun muassa liikkumisessa. Heillä on päällä sininen heijastinliivi.

Esteettömät vessat

Esteettömiä vessoja on monessa paikassa festivaalialueella. Vessoja on jokaisen katsomokorokkeen läheisyydessä, yleisöalueiden wc-alueilla ja anniskelualueilla. Tarkemmat sijainnit näet saavutettavuuskartasta, joka julkaistaan lähellä festivaalia. Ruisrock VIP- tai Plus-rannekkeilla voi myös käyttää VIP-alueiden esteettömiä vessoja. Vesivessat eivät ole esteettömiä.

Myös vessapassin käyttäjät voivat käyttää esteettömiä vessoja. Lue lisää vessapassista IBD ja muut suolistosairaudet ry:n sivuilla.

Lisätietoja

Mikäli haluat kuulla lisää festivaalin saavutettavuudesta, ota yhteyttä saavutettavuus@ruisrock.fi.

Festivaalialueella voit keskustella myös henkilökunnan tai yleisavustajien kanssa.