Selkokieli

SAAVUTETTAVUUS

Ruisrockin lähtökohtana on, että jokaisella on mahdollisuus osallistua festivaalille mahdollisimman esteettömästi. Ruisrockissa esteettömyys tarkoittaa sitä, että pyrimme tekemään alueelle saapumisesta ja alueella liikkumisesta mahdollisimman helppoa liikuntarajoitteisille asiakkaille. Haluamme, että jokainen voi nauttia Ruisrockista!

SAAPUMINEN FESTIVAALIALUEELLE

Festivaalialueelle voi saapua kävellen ja pyörällä. Festivaalibussit ja taksit pysähtyvät festivaalin bussiasemalle Ruissalon sillan lähelle. Sieltä on noin 2 kilometrin kävelymatka festivaalialueelle. Pyörät pitää jättää pääportin lähellä sijaitsevaan maksulliseen polkupyöräparkkiin.

Esteettömästi festivaalialueelle pääsee invataksilla. Invataksit pysähtyvät esteettömällä pysäköintipaikalla. Se sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä.

Invataksi kannattaa tilata etukäteen. Liikkuminen saareen ja saaresta pois on hidasta festivaaliviikonloppuna. Ruuhkat ovat suuria perjantaina ja lauantaina yöllä kello 01–03. Tilaa taksi ruuhka-ajan ulkopuolelle. Invataksilla saapuvilla täytyy olla sosiaalihuollon myöntämä taksikortti.

Ruisrockista pois kulkee ilmainen inva-shuttle. Inva-shuttle on Ruisrockin oma invataksi, johon mahtuu useampi pyörätuoli sekä muita henkilöitä. Palvelu on tarkoitettu vain saavutettavuuspalveluiden käyttäjille ja heidän avustajilleen. Lisätietoa inva-shuttlen kulkemisesta päivitetään tänne lähempänä tapahtumaa.

Esteetön pysäköintipaikka

Esteetön pysäköintialue sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Asfalttipintaisella pysäköintialueella on rajattu määrä esteettömiä autopaikkoja. Esteetöntä autopaikkaa voi hakea Trafin (eli Liikenne- ja viestintäviraston) tai poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla.

Hae pysäköintipaikkaa Ruisrockilta etukäteen. Pysäköintialueelle pääsee Ruisrockin myöntämällä pysäköintiluvalla.

Pysäköintilupaa voi hakea 1.5.–17.6. Luvat postitetaan viimeistään 19.6.

Hae esteetöntä pysäköintipaikkaa täältä. Jos tarvitset lisää tietoa pysäköintipaikan hakemisesta, tai jos sinulla ei ole taksikorttia tai vammaisen pysäköintilupaa, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.

Esteetön sisäänkäynti

Festivaalialueelle pääsee kulkemaan pääportista ja esteettömästä sisäänkäynnistä. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä pysäköintipaikalta. Reitti esteettömälle sisäänkäynnille on asfalttia ja kovaa hiekkatietä. Sisäänkäynnillä tehdään turvatarkastus, tarkistetaan henkilöllisyys ja luetaan festivaaliliput elektronisesti.

Esteetöntä sisäänkäyntiä voivat käyttää näkö- ja kuulovammaiset, tilapäisesti liikuntarajoitteiset sekä henkilöt, joiden liikuntakyky on rajoittunut fyysisen vamman tai kehitysvamman takia. Avustaja voi kulkea esteettömästä sisäänkäynnistä yhdessä avustettavan kanssa. Raskaus ei ole peruste käyttää Ruisrockin saavutettavuuspalveluita.

AVUSTAJA

Avustaja pääseeavustettavan kanssa ilmaiseksi alueelle. Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on saattajakortti.

Avustaja ei tarvitse erillistä lippua eikä hän saa ranneketta, vaan hänen tulee kulkea joka päivä avustettavan henkilön kanssa samaan aikaan festivaalialueelle. Muiden kuin avustajan ei ole mahdollista kulkea avustettavan henkilön seurassa esteettömästä sisäänkäynnistä.

Avustajan maksuton sisäänpääsy koskee vain tavallisia Ruisrock-lippuja. Jos avustettavalla on VIP-lippu tai Ruisrock+-lippu, avustajalla on myös oltava samanlainen lippu. Tämä johtuu siitä, että lippuun sisältyy maksullisia palveluita. VIP-palvelut eivät ole kokonaisuudessaan esteettömiä, sillä vesibussi ei ole täysin esteetön, ja VIP-alueen maasto voi olla paikoin vaikeakulkuinen.

Lounais-Suomen avustajakeskuksesta voi myös varata itselleen henkilökohtaisen avustajan 7 euron kulukorvausta vastaan. Lisätietoja ja varaukset puhelimitse numerosta 02-251 8549 maanantaista torstaihin kello 9-12.

FESTIVAALIALUE

Festivaalialueen maasto

Ruisrock järjestetään Turussa Ruissalon luonnonsuojelualueella. Alue on puistoa ja peltoa. Osa alueen maastosta ei ole tasaista. Melkein koko festivaalialuetta kiertää asfaltoitu tai kova hiekkainen tie. Tie kulkee Niittylavan edestä rantaan. Rannalla tie muuttuu kovaksi hiekkatieksi. Alueella sijaitsee myös ranta, joka on pehmeää hiekkaa.

Katsomokorokkeet

Neljän isoimman lavan läheisyydessä sijaitsee katsomokoroke. Neljä isointa lavaa ovat Niittylava, Telttalava, Rantalava ja Sateenkaarilava. Korokkeet ovat 60 cm korkeudessa maasta ja niihin on ramppi. Katsomokorokkeita käyttävät esimerkiksi pyörätuolissa istuvat asiakkaat, jotta he näkevät paremmin lavalle.

Jokaisella korokkeella on yleisavustajia, jotka voivat tarvittaessa auttaa korokkeelle nousussa. Korokkeilla on myös penkki. Avustaja pääsee avustettavan kanssa korokkeelle, jos siellä on tilaa.

Yleisavustajat

Yleisavustajat auttavat asiakkaita, jotka käyttävät saavutettavuuspalveluita. Heidät löytää katsomokorokkeilta. He ovat Avustajakeskuksen koulutettuja vapaaehtoisia, jotka auttavat liikkumisessa, katsomokorokkeelle pääsyssä ja esteettömän vessan lukon avaamisessa.

Esteettömät vessat

Ympäri festivaalialuetta on sijoitettu yhdeksänesteetöntä vessaa. Esteettömät vessat ovat suurempia kuin tavalliset vessat ja niihin mahtuu sisään pyörätuolin kanssa. Yksi vessaa sijaitsee jokaisen katsomokorokkeen vieressä Niittylavalla, Rantalavalla, Telttalavalla ja Sateenkaarilavalla. Katsomokorokkeiden vessat ovat lukossa ja yleisavustajat avaavat ne tarvittaessa. Yksi vessa sijaitsee infopisteen vieressä ja infopisteen työntekijä avaa sen tarvittaessa. Yksi vessa sijaitseejokaisella suurimmalla anniskelualueella (Niitty, Ranta, Sateenkaari ja Niemennokka). Suurimpien anniskelualueiden vessat eivät ole lukittuna muulta yleisöltä, vaan niitä voivat käyttää kaikki asiakkaat.

VIP-rannekkeella voi käyttää myös Ranta-VIP-alueen esteetöntä sisävessaa.

Myös vessapassin käyttäjät voivat käyttää esteettömiä vessoja.Lue lisää vessapassista.

Anniskelualueet

Suurimpien anniskelutelttojen vierestä löytyy madalletut baaritiskit. Suurimmat anniskelualueet ovat Bar Niityn, Bar Rannan, Bar Niemennokan ja Bar Sateenkaaren. Madallettuja baaritiskejä voivat käyttää kaikki asiakkaat. Näiden anniskelualueiden wc-alueilta löytyy myös esteettömät vessat.Suurimpien anniskelualueiden vessat eivät ole lukittuna muulta yleisöltä, vaan niitä voivat käyttää kaikki asiakkaat.


LISÄTIETOJA SAAVUTETTAVUUDESTA

Lisätietoja saavutettavuudesta saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.