Ruisrock-tuotteet täysin second handia

Vuoden 2023 Ruisrock-myyntituotteita varten ei ole tehty yhtään uutta tekstiiliä. Kuratoituihin second hand -vaatteisiin painetut Ruisrock-printit näyttävät uuden suunnan festivaalituotteille, ja Mauro Severinon suunnittelema liivi on tehty Ruisrockin vanhoista kangaskasseista.

Ruisrockin tänään julkaistut tuotemallistot on tehty sellaisenaan kierrätetyistä tekstiileistä. Merch-mallisto kattaa kaksi toisistaan poikkeavaa linjaa: UFF:n kanssa yhteistyössä tarkoin kuratoidut ja sittemmin Ruisrock-leimalla printatut vaatteet sekä suunnittelija Mauro Severinon käsialaa olevan liivin, joka on rakennettu Ruisrockin viimevuotisista kangaskasseista.

Uutta kierrätetystä

Kuratoituihin second hand -vaatteisiin painetut Ruisrock-printit ovat Mauro Severinon käsialaa. Tämän lisäksi erityisesti kierrätysmuotiin liittyvistä ratkaisuistaan tunnettu tekijä suunnitteli festivaalin yleisölle kustomoidun Ruisrock-puffer-liivin, joita Tampereen seudun ammattiopisto ompeli rajatun erän. Kumpikin merch-mallisto on erältään rajallinen, ja ne ovat myynnissä vain Ruisrockin festivaalialueella tapahtuman aikana.

“Ruisrock haluaa näyttää suuntaa myös tässä asiassa. Kuten festivaalimme periaatteisiin kuuluu, otamme tarkoin suunniteltuja askelia kohti kestävämpää tulevaisuutta – nyt myös muodin osalta”, Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä kuvailee.

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalossa 7.–9.7.2023. Ruisrockin koko ohjelma on nyt julkaistu, ja siihen voi tutustua festivaalin verkkosivuilla. Liput ovat myynnissä Tiketissä. Osa lipputyypeistä on myyty tai varattu loppuun.