Ruisrock juhlitaan tänä viikonloppuna: Festivaalikesän toistaiseksi suurin yleisö kokoontuu Ruissalossa

Ruisrock juhlitaan tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa vuoden 2019 jälkeen. Turun Ruissaloon saapuu yli 100 000 vierasta, 110 esiintyjää ja kokonainen pienoismaailma täynnä taidetta ja elämyksiä. Festivaalilla yleisö näkee myös kahden vuoden kehitystyön tulokset.

Perinteikäs Ruisrock juhlitaan Ruissalossa 51. kerran kahden pandemian aiheuttaman taukovuoden jälkeen. Suurena palaava festivaali tuo Ruissaloon valtavan määrän yleisöä ja ennätyslaajan artistikattauksen, joka käsittää Major Lazerin, Martin Garrixin, Megan Thee Stallionin ja Playboi Cartin kaltaisia maailmantähtiä, suuria kotimaisia nimiä, kuten Antti Tuisku, Haloo Helsinki!, JVG ja Vesala sekä merkittävän määrä muita kotimaisia artisteja. Ruisrockin lippukauppa on ollut vilkasta, ja tapahtuma on lähes loppuunmyyty.

– On niin hienoa päästä taas aukaisemaan Ruisrockin portit ja tänään toivottaa 35 000 päinen yleisömme nauttimaan festivaalista. Koronatauon jälkeen tuntuu erityisen ihanalta huomata, että yleisö on löytänyt meidän luokse ja tulemme tarjoamaan heille ensiluokkaisen festivaalin tänä viikonloppuna, iloitsee Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Festivaali katsoo tulevaisuuteen

Ruisrock hyödynsi pandemian aiheuttamat taukovuodet festivaalin kehitystyöhön. Alkuvuodesta 2022 Ruisrock lanseerasi kattavan vastuullisuusohjelmansa, jossa festivaali listaa kunnianhimoisia kestävyystavoitteita, kuten hiilineutraalin festivaalituotannon tavoittelun kotimaisiin kohteisiin kompensoiden sekä laajenevan ympäristön hyväksi tehtävän hyväntekeväisyystyön. Ohjelman lisäksi festivaali on lanseerannut nuorista koostuvan Ruissiraadin, jonka kanssa tapahtumaa kehitetään yhteistyössä, ja joka nyt pääsee festivaalille ensimmäisen kerran tekemään kehitystyötä käytännössä.

– Ruissiraati on ollut meille todella tärkeä askel kohti tiiviimpää festarin kehittämistä yhdessä yleisömme kanssa. Meille on tärkeää olla ajan hermolla, ja Ruissiraadilta olemme saaneet todella paljon ideoita esimerkiksi talkoolaisuuden ja festarin sisältöjen kehittämiseen, turvallisemman tilan luomiseen ja viestintäämme. Yhteistyö on toiminut erinomaisesti, ja tämän kehitystyön tulokset tulevat näkymään jo tämän vuoden festivaalilla, kertoo Niemelä.

Ruisrock juhlitaan Turun Ruissalossa tänä viikonloppuna 8.–10.7.2022. Tapahtumassa nähdään ennätyslaaja artistikattaus, kuusi lavaa, etenkin turkulaisten taiteilijoiden taidetta sekä valtava festivaaliyleisö. Lähes loppuunmyydyn tapahtuman liput myy Tiketti.