Ruisrock hakee esteettömyysvastaavaa

Etsimme henkilöä vastaamaan esteettömyyspalveluistamme huhti-heinäkuun ajaksi.

Etsimme määräaikaiseen, osa-aikaiseen työsuhteeseen henkilöä vastaamaan Ruisrockin esteettömyyspalveluista. Tehtävä sijoittuu ajalle huhti–heinäkuu. Työ on itsenäistä työtä, ja sitä on mahdollista tehdä etänä tai Ruisrockin toimistolla Helsingissä tai Turussa. Heinäkuussa työtä tehdään festivaalialueella Ruissalossa, Turussa.

Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Taianomaisesta tunnelmastaan tunnettu festivaali juhlitaan jo 52. kerran Turussa, Ruissalon luonnonkauniissa Kansanpuistossa 7.–9.7.2023.

Ruisrock on olemassa, jotta maailmassa olisi enemmän iloa ja onnellisuutta. Olemme kaikille avoin festivaali, jota ohjaavat yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja luovuus – myös työnantajana. Työyhteisöllemme on ominaista arvostava keskustelukulttuuri, työntekijöiden vahvuuksiin keskittyminen ja luova ote tekemiseen. Keräämme jatkuvasti tietoa, jonka pohjalta kehitämme työnteon tapojamme.

Ruisrockin toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa ja sivutoimisto Turun Taiteen talolla. Lue lisää toimistojen sijainneista ja esteettömyystiedoista täältä. Kuvauksen Ruisrockin festivaalialueen esteettömyydestä löydät täältä.

Työtehtävien kuvaus

Esteettömyysvastaava koordinoi esteettömyyspalveluiden toteutumista tapahtumassa valmiin suunnitelman pohjalta. Esteettömyysvastaavan työhön kuuluu esteettömyyspalveluihin liittyvät ennakkotyöt ja asiakaspalvelu, palveluiden toteutumisen seuraaminen festivaalialueella sekä yleisavustajien toiminnan koordinointi.

Esteettömyysvastaava toimii yhteyshenkilönä esteettömyyspalveluita käyttäviin asiakkaisiin. Asiakaspalvelua hoidetaan ennakkoon sähköpostitse ja puhelimitse, ja tapahtuman aikana festivaalialueella kävijöitä kohdaten. Esteettömyysvastaava päivittää viestintämateriaalia ja ohjeistuksia sekä koostaa vastauksia asiakkaiden kysymyksiin ja konsultoi tarvittaessa asiantuntijaa. Ruisrockin esteettömyyskumppanina toimii Riesa Consultative.

Ruisrockissa toimii yleisavustajatalkoolaisia, jotka palvelevat kävijöitä erityisesti esteettömyyteen liittyen. Esteettömyysvastaavan työtehtäviin kuuluu lisäksi yleisavustajatalkoolaisten koordinointi, talkoovuorojen suunnittelu ja yleisavustajien perehdyttäminen tehtäviin. 

Festivaalin aikana esteettömyysvastaavan työpiste sijaitsee fyysisesti tapahtuman esteettömällä infopisteellä/sisäänkäynnillä, ja hän toimii yhteyshenkilönä esteettömyysasioissa niin yleisölle kuin työntekijöille. Esteettömyysvastaavan tehtävänä on varmistaa, että festivaalielämys on yhdenvertainen myös esteettömyyttä tarvitseville kävijöille.

Tarvittava osaaminen

Työtehtävät ovat itsenäisesti suoritettavia, joten toivomme hakijalta oma-aloitteisuutta ja järjestelmällisyyttä. Hyvät vuorovaikutustaidot ja asiakaspalveluhenkisyys on tehtävässä eduksi, kun työntekijä on yhteydessä festivaalin sidosryhmien kanssa. Hyödyksi on myös kokemus muiden työntekijöiden perehdyttämisestä ja ohjaamisesta. Katsomme eduksi osaamisen esteettömyysasioista. Esteettömyysvastaava käsittelee esteettömyyttä kokonaisvaltaisesti liikkumis-, näkemis- ja kuulemisympäristön näkökulmista.

Työkielenä on suomi, minkä lisäksi työtehtävien hoitamisessa voi tarvita englannin osaamista. Arvostamme vähintään 2 vuoden työkokemusta vastaavista tehtävistä ja kokemus tapahtuma-alalta on eduksi.

Työaika ja työn sijainti

Huhti-toukokuussa työ on joustavaa etätyötä, ja sitä voi tehdä muun työn ohessa. Kevään ja kesän aikana on satunnaisia käyntejä Turkuun. Heinäkuussa myös esteettömyysvastaava siirtyy työskentelemään Ruissaloon, Turkuun festivaaliviikon ajaksi. Työnantaja kattaa Turussa syntyvät majoitus- ja matkakulut.

Työn tarkasta aloittamisajankohdasta sovitaan erikseen valituksi tulleen henkilön kanssa. Työt alkavat viimeistään huhtikuun puoliväliin mennessä ja jatkuvat 21.7.2023 saakka. Noin 2 kk laajuinen työaika jakautuu huhti-heinäkuulle painottuen festivaaliviikolle heinäkuuhun. Työajasta neuvotellaan tarkemmin valitun hakijan kanssa. 

Hakemuksen lisätiedot ja hakulomake

Haastattelut järjestetään etäyhteydellä viikolla 10. Otamme yhteyttä kaikkiin hakijoihin viikolla 10.

Hae paikkaa alla olevalla lomakkeella 1.3.2023 kello 23.59 mennessä. Liitä mukaan myös palkkatoiveesi.

Lähetä hakemus tästä linkistä

Anonyymi rekrytointi

Haluamme taata hakijoille yhdenvertaisen kohtelun rekrytointiprosessissa. Tästä syystä Ruisrock käyttää anonyymiä rekrytointia, mikä tarkoittaa tiettyjen henkilötietojen piilottamista ensimmäisessä hakuvaiheessa. Siksi on tärkeää, että hakijat rajaavat hakumateriaaleistaan kaikki henkilöön liittyvät tiedot, jotka eivät liity hakijan osaamiseen tai tehtävän kelpoisuusvaatimuksiin. Emme kerää hakijoiden ansioluetteloita tai suosittelijoita tässä vaiheessa hakua.

Hakemukset ensimmäisenä käsittelevä henkilö varmistaa hakijoiden anonymiteetin eikä ole mukana rekryprosessin myöhemmissä vaiheissa. Valinnat haastatteluun kutsuttavista tehdään hakijan hakemuksessaan ilmoittaman osaamisen, kokemuksen ja kiinnostuksen perusteella. 

Ruisrock arvostaa työyhteisön monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kieli-, kulttuuri- tai muihin väestöryhmiin kuuluvia.

Ruisrock ei ole valitettavasti täysin esteetön työpaikka. Lisätietoja esteettömyydestä voit kysyä anonyymisti numerosta toimistopuhelin (ti ja to 10-14) tai sähköpostitse osoitteesta ruisrock@ruisrock.fi

Lisätietoja työtehtävästä:

Kaikki tehtävää koskevat tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen ruisrock@ruisrock.fi