THINK PINK

THINK PINK

Taide

Turkulaisen kuvataiteilija Johanna Sinkkosen vaaleanpunainen flamingoteos THINK PINK palaa syntysijoilleen Ruisrockiin 2022. Suurikokoinen ympäristötaideteos on tehty muun muassa kanaverkosta ja huomioaidasta. 

THINK PINK on saanut inspiraationsa muovisesta flamingosta, joka on kulkenut pitkän ja värikkään matkan populaarikulttuurissa aina 50-luvun puutarhakoristeista kasinohotelleihin ja 2000-luvun uima-allasleluihin asti. Rikkauden ja vapaa-ajan synonyymistä halpahallien kitch-osastoille kulkenut muoviflamingo on kokenut suuren kulttuurisen muutoksen. Silti flamingot huutavat yhä eksotiikkaa, hupia ja Miamia. THINK PINK -teos ottaa palan tästä estetiikasta ja liittää siihen kysymyksiä ilmastonmuutoksen tuomista vaikeuksista. Flamingot pesivät normaalisti tuhansien parien muodostamissa yhdyskunnissa, ja vain jos vedenpinta on optimaalisella tasolla.

Johanna Sinkkonen (s.1983) on monialainen kuvataiteilija, joka yhdistää työskentelyssään menetelmiä yhteisö-, paikkasidonnaisesta taiteesta ja mediataiteesta.