Turvatarkastus

Alkoholi, pullot ja omat eväät

Alkoholin tuominen festivaalialueelle on kielletty. Kielto koskee myös alkoholittomia oluita, siidereitä ja vastaavia virvokkeita, joita on hankala nopeasti erottaa alkoholillisesta versiosta. Festivaalialueelta löytyy viini- ja samppanjabaarit ja lukuisia anniskelualueita, jotka myyvät olutta, siideriä, lonkeroa ja muita juomia sekä alkoholittomia virvokkeita. Baarialueilla on myös A-oikeudet, ja niiden ikäraja on 18 vuotta. Varaa mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus.

Omat pullot

Alueelle saa tuoda yhden alkoholittoman juomapullon, -tölkin tai pahvisen juomapakkauksen. Tuo siis mukanasi vain yksi juoma. Juoman on oltava avaamaton, ja kooltaan se saa olla enintään 0,5 litraa. Jos tuot juoman, joka on pullossa, sen tulee olla väritöntä, täysin läpinäkyvää muovia. Rajoitus on tehty sujuvoittamaan turvatarkastusta.

Avaamattoman juoman lisäksi saat tuoda yhden avatun tyhjän juomapullon alueelle, kunhan se ei ole lasia. Älä kuitenkaan tuo tyhjiä alkoholipulloja festivaalialueen panttijärjestelmän vuoksi. Muuten tyhjä pullo voi olla väriltään ja kooltaan millainen tahansa. Festivaalialueella on useita vesipisteitä, joissa voit täyttää pulloasi pitkin viikonloppua.

Sähkötupakan nesteitä voi tuoda alueelle avaamattomissa pakkauksissa, joiden sisällön tunnistaa helposti.

Oman eväät

Voit pakata omat eväät mukaan festivaalille, kunhan jätät lasiset ja metalliset astiat kotiin. Metallisten, tyhjien juomapullojen tuominen alueelle on kuitenkin sallittu. Terävien ruokailuvälineiden tuonti alueelle on kielletty. Huomioi myös, että avotulen teko on kielletty festivaalialueella.