Info

Ruisrockin talkoohaku 2022

Haluatko olla mukana toteuttamassa tulevan kesän festivaalia kanssamme?

Ruisrockin talkoolaisena olet tärkeässä osassa festivaalin ja sen tunnelman luomisessa. Pääset tutustumaan festivaalin tekemiseen ja tapahtuma-alan tehtäviin sekä uusiin samanhenkisiin ihmisiin!

Talkoovuorot sijoittuvat pääasiassa festivaaliviikonlopulle ja festivaalin aukioloaikoihin, eli iltapäivästä yöhön. Jokainen talkoolainen tekee yhteensä noin 15 tuntia talkoohommia kahden vuoron aikana kahtena eri päivänä, eli yhden festivaalipäivän saa kokonaan vapaaksi.

Jokaiseen talkootehtävään annetaan erillinen opastus ja hommia tehdään pääasiassa pareittain tai yhdessä. Mitään ei tarvitse osata etukäteen, ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva talkootehtävä! Talkoohaku aukeaa 24.1.2022 ja on auki niin kauan kuin paikkoja on vapaana, eli kannattaa hakea pian mukaan! Käsittelemme hakemuksia ja hyväksymme talkoolaisia mukaan hakujärjestyksessä. Muistathan, että talkoolaisuus Ruisrockissa edellyttää 18 vuoden ikää.

Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Sen keskiössä on festivaalin kaikista kävijöistä ja tekijöistä muodostuva yhteisö, jonka kanssa teemme rohkeita tekoja ja toimimme äänitorvena hyvän puolesta. Arvojamme ovat yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja luovuus.

Ruisrockiin kaikki ovat tervetulleita omana itsenään, ja toivommekin talkoohakemuksia ihmisiltä monenlaisin taustoin.

Ruisrockin edut talkoolaisille

Vuorojaan varten kaikki talkoolaiset saavat uniikin Ruisrock-t-paidan. Talkoopäivinä tarjoamme lämpimän ruoan sekä juotavaa, kuten kahvia ja mehua. Turun seudun ulkopuolelta saapuville tarjoamme mahdollisuuden koulu- tai leirintämajoitukseen torstaista maanantaihin. Talkoolaisille on oma talkoobussikuljetus suoraan festarialueelle perjantaista sunnuntaihin. Halutessasi saat todistuksen talkoilustasi.

Saat tietenkin kolmen päivän festarirannekkeen sekä mahdollisuuden nauttia keikoista ja huikeasta festariviikonlopusta talkoovuorojesi ohessa. Viikonlopun päätteeksi järjestetään kaikille talkoolaisille suunnatut legendaariset talkoobileet Turun keskustassa!

Ruisrockin talkootehtävät

Anniskelu- ja ruokaravintolat (TÄYNNÄ)
Anniskelu- ja ruokaravintoloiden talkoolaisena toimit tärkeässä roolissa: pidät nälkäiset ja janoiset festivaalikävijät tyytyväisenä. Tarjolla on erilaisia tehtäviä, joten aiempaa kokemusta ravintolatyöstä ei välttämättä vaadita. Hygienia- ja anniskelupassista sekä keittiö- tai rahankäsittelytaidosta on toki etua, joten muistathan mainita nämä hakemuksessasi!

Anniskelussa pääset tekemään esimerkiksi asiakaspalvelua sekä anniskelu- ja ruokatuotteiden myyntiä, mutta joskus myös tiskipisteen hoitamista ja varastohommia. Anniskelusta löytyy myös roudaushommia fyysisemmistä tehtävistä kiinnostuneille tai avustavia keittiötöitä. Talkoovuorot ovat pääasiassa festivaalin aikana ilta- ja yövuoroissa. Anniskelutiimi on suurin yksittäinen talkoolaisten ryhmä, tähän tehtävään mahtuu siis monta talkoolaista!

Järjestyksenvalvonta
Järjestyksenvalvojana toimit festivaalin turvallisuuden parissa portilla, pyöräparkissa, lavojen edustoilla ja yleisvalvonnassa eri puolilla aluetta. Järjestyksenvalvojat vastaavat alueen turvallisuudesta ja toimivat asiakaspalvelutehtävissä festivaalikävijöitä auttaen. Haastavammat järkkäritehtävät ovat ammattilaisten hoidossa, joten talkoolaisilta tässä tehtävässä vaaditaan ennen kaikkea asiakaspalveluhenkisyyttä!

Järjestyksenvalvojiksi haemme niin järjestyksenvalvojakortillisia kuin kortittomiakin henkilöitä. Järjestyksenvalvojaksi pääseminen edellyttää poliisin lupaprosessia, jonka festivaaliorganisaatio toteuttaa. Järkkäritalkoolaisia tarvitaan paljon, joten jos nämä tehtävät kiinnostavat, hae ihmeessä mukaan!

Lipuntarkastus (TÄYNNÄ)
Lipuntarkastajana talkoilet festivaalialueen portilla ja olet festarikävijän ensimmäinen tärkeä kontakti Ruisrockissa. Lipuntarkastus tehdään helppokäyttöisillä elektronisilla lukijoilla, joiden käyttö opastetaan paikan päällä. Tähän tehtävään toivomme asiakaspalveluhenkisiä ja reippaita tyyppejä!

Siivous ja kierrätys
Siivous- ja kierrätystiimissä pidät huolta Ruissalon alueesta, jonka kaunista luontoa haluamme vaalia ja arvostaa. Tehtäviin kuuluu mm. festivaalialueen, porttien ja leirintäalueen siisteydestä ja viihtyvyydestä huolehtiminen. Siivoustalkoolaisena pääset usein liikkumaan paljon festivaalialueella.

Kierrätyspisteen talkoolaisena neuvot festarikävijöitä kierrättämisessä ja opastat roskat oikeisiin astioihin. Näihin hommiin toivomme hyvällä asenteella varustettuja omatoimisia talkoolaisia.

Muut asiakaspalvelutehtävät (TÄYNNÄ)
Muita asiakaspalvelutehtäviä löytyy esimerkiksi narikasta, pyöräparkista ja infosta. Näihin festivaalitehtäviin tarvitaan hymyileviä asiakaspalvelijoita! Pyöräparkissa ja infossa on tärkeää myös opastaa festivaaliasiakkaita ja levittää hyvää festarimieltä jokaiselle.

Tehotiimi
Jos olet kiinnostunut useista eri talkootehtävistä, voit hakea myös tehotiimiin. Tehotiimiläisiä sijoitetaan eri tehtäviin alueella aina tarpeen mukaan, joten vaihtelevasta kokemuksesta kiinnostuneille se sopii hyvin!

 

Mikäli sinut valitaan talkoolaiseksi, tulet saamaan runsaasti lisätietoja sähköpostitse kevään ja kesän aikana. Muistathan siis seurata sähköpostiasi! Talkoolaisena sitoudut noudattamaan Ruisrockin arvoja ja yhteisiä pelisääntöjä. Talkoofiiliksiä löytyy myös Ruisrockin talkootiimin omalta Instagram-tililtä @ruisrockvolunteers.

Jos sinulla on kysymyksiä tai palautetta koskien talkootoimintaa Ruisrockissa, laita sähköpostia osoitteeseen moona@ruisrock.fi

Hae Ruisrockin talkoolaiseksi tällä lomakkeella!

Huomioithan, että hyväksymissähköposti saattaa mennä roskapostiin varsinkin gmailin osoitteissa. Seuraathan siis sähköpostiasi tarkasti! 🙂