Saavutettavuus

Esteetön saapuminen

Festivaalialueelle voi saapua kävellen ja pyörällä. Festivaalibussit ja taksit ajavat festaribussiasemalle, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä festivaalialueesta, Ruissalon sillan kupeessa. Polkupyöräparkki löytyy pääportin tuntumasta.

Esteettömästi festivaalialueelle pääsee invataksilla tai hakemalla henkilökohtaista pysäköintilupaa esteettömälle pysäköintialueelle. Sekä invataksien pysähtymispiste että esteettömät pysäköintipaikat sijaitsevat noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Ohjeet pysäköintiluvan hakemiseen löydät alempaa. Mikäli sinulla on tilapäinen liikuntarajoite, ole yhteydessä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.

Suosittelemme invataksin tilaamista etukäteen sekä meno- että paluumatkaksi. Liikkuminen saareen ja saaresta pois on tavallista hitaampaa festivaaliviikonloppuna. Ruuhkat ovat suurimmillaan perjantai- ja lauantaiyönä klo 01.00–03.00, joten suosittelemme tilaamaan taksin ruuhka-ajan ulkopuolelle. Huomioittehan, että invataksilla saapuvilla tulee olla sosiaalihuollon myöntämä taksikortti.

Ruisrockista poispäin kulkee maksuton inva-shuttle. Inva-shuttle on Ruisrockin oma invataksi, johon mahtuu useampi pyörätuoli sekä muita saavutettavuuspalvelujen käyttäjiä avustajineen.  Inva-shuttle lähtee esteettömältä pysäköintialueelta ja kuljettaa asiakkaat Turun keskustaan Mehiläisen eteen osoitteeseen Kauppiaskatu 8. Läheisyydessä sijaitsee myös taksitolppa. Palvelu on tarkoitettu vain saavutettavuuspalveluiden käyttäjille ja heidän avustajilleen. Huomioi, että inva-shuttleen mahtuu rajallinen määrä asiakkaita.

Inva-shuttlen lähtöajat:

  • Perjantaina 5.7. klo 22, 23, 00, 01*, 03*, 04
  • Lauantaina 6.7. klo 22, 23, 00, 01*, 03*, 04
  • Sunnuntaina 7.7. klo 21, 22, 23, 00, 01

*Huomioittehan, että liikkuminen saareen ja saaresta pois on tavallista hitaampaa festariviikonloppuna. Ruuhkat ovat suurimmillaan lauantain ja sunnuntain vastaisina öinä klo 01.00 – 03.00. Tämän takia inva-shuttle ei aja klo 02 lähtevää vuoroa. Klo 01.00 ja 03.00 vuoroilla lauantain ja sunnuntain vastaisina öinä ajaa kaksi inva-shuttlea. Klo 03.00 lähtö saattaa myöhästyä ruuhkan takia.

Esteetön pysäköintipaikka

Esteetön pysäköintialue sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Asfalttipintaisella pysäköintialueella on rajattu määrä esteettömiä autopaikkoja. Esteetöntä autopaikkaa voi hakea Trafin/Poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla.

Huomaathan, että pysäköintipaikkaa on haettava Ruisrockilta etukäteen paikkojen rajallisen määrän vuoksi. Pysäköintialueelle ei pääse ilman Ruisrockin myöntämää henkilökohtaista pysäköintilupaa.

Pysäköintiluvan hakuaika Ruisrockin esteettömälle pysäköintipaikalle on 1.5.–17.6.
Luvat postitetaan 19.6. mennessä.

Mikäli tarvitset lisätietoja pysäköintipaikan hakemisesta, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.

Esteetön sisäänkäynti

Festivaalialueelle pääsee kulkemaan pääportista sekä erillisestä, esteettömästä sisäänkäynnistä. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömiltä pysäköintipaikoilta. Reitti esteettömälle sisäänkäynnille on asfalttia ja kovapohjaista hiekkatietä. Sisäänkäynnillä tehdään turvatarkastus, luetaan festivaaliliput elektronisesti ja noudatetaan yleisiä festivaaliohjeistuksia.

Esteetöntä sisäänkäyntiä voivat käyttää näkö- ja kuulovammaiset, tilapäisesti liikuntarajoitteiset sekä henkilöt, joiden liikuntakyky on rajoittunut fyysisen vamman tai kehitysvamman takia. Avustaja voi kulkea esteettömästä sisäänkäynnistä yhdessä avustettavan kanssa. Raskaus ei ole peruste käyttää Ruisrockin saavutettavuuspalveluita.