Saavutettavuus

Esteetön saapuminen

Festivaalialueelle voi saapua kävellen ja pyörällä. Festivaalibussit ja taksit ajavat festaribussiasemalle, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä festivaalialueesta, Ruissalon sillan kupeessa. Polkupyöräparkki löytyy pääportin tuntumasta.

Esteettömästi festivaalialueelle pääsee invataksilla tai hakemalla henkilökohtaista pysäköintilupaa esteettömälle pysäköintialueelle. Mikäli sinulla on tilapäinen liikuntarajoite, ole yhteydessä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.

Ruisrockista poispäin kulkee maksuton inva-shuttle. Inva-shuttle on Ruisrockin oma invataksi, johon mahtuu useampi pyörätuoli sekä muita saavutettavuuspalvelujen käyttäjiä avustajineen. Palvelu on tarkoitettu vain saavutettavuuspalveluiden käyttäjille ja heidän avustajilleen.

Lisätietoa saapumisesta päivitetään nettisivuille kevään aikana.

 

Esteetön pysäköintipaikka

Esteetön pysäköintialue sijaitsee esteettömän sisäänkäynnin läheisyydessä. Asfalttipintaisella pysäköintialueella on rajattu määrä esteettömiä autopaikkoja. Esteetöntä autopaikkaa voi hakea Trafin/Poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla.

Huomaathan, että pysäköintipaikkaa on haettava Ruisrockilta etukäteen paikkojen rajallisen määrän vuoksi. Pysäköintialueelle ei pääse ilman Ruisrockin myöntämää henkilökohtaista pysäköintilupaa. Pysäköintiluvan hakuaika alkaa lähempänä festivaalia.

 

Esteetön sisäänkäynti

Festivaalialueelle pääsee kulkemaan pääportista sekä erillisestä, esteettömästä sisäänkäynnistä. Reitti esteettömälle sisäänkäynnille on asfalttia ja kovapohjaista hiekkatietä. Sisäänkäynnillä tehdään turvatarkastus, luetaan festivaaliliput elektronisesti ja noudatetaan yleisiä festivaaliohjeistuksia.

Esteetöntä sisäänkäyntiä voivat käyttää näkö- ja kuulovammaiset, tilapäisesti liikuntarajoitteiset sekä henkilöt, joiden liikuntakyky on rajoittunut fyysisen vamman tai kehitysvamman takia. Avustaja voi kulkea esteettömästä sisäänkäynnistä yhdessä avustettavan kanssa. Raskaus ei ole peruste käyttää Ruisrockin saavutettavuuspalveluita.