Saavutettavuus

Esteetön saapuminen

Festivaalialueelle voi saapua kävellen ja pyörällä. Festivaalibussit ja taksit ajavat festaribussiasemalle, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä festivaalialueesta, Ruissalon sillan kupeessa. Polkupyöräparkki löytyy pääportin tuntumasta.

Esteettömästi festivaalialueelle pääsee invataksilla täyttämällä saavutettavuusrannekkeen hakulomakkeen tai hakemalla henkilökohtaista pysäköintilupaa esteettömälle pysäköintialueelle. Sekä invataksien pysähtymispaikka että esteettömät pysäköintipaikat sijaitsevat noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Ohjeet pysäköintiluvan hakemiseen löydät alempaa. Mikäli sinulla on tilapäinen liikuntarajoite, ole yhteydessä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.

Suosittelemme invataksin tilaamista etukäteen sekä meno- että paluumatkaksi. Liikkuminen saareen ja saaresta pois on tavallista hitaampaa festivaaliviikonloppuna. Ruuhkat ovat suurimmillaan perjantai- ja lauantaiyönä klo 01.00–03.00. Suosittelemme tilaamaan taksin ruuhka-ajan ulkopuolelle. 

Ruisrockista poispäin kulkee maksuton inva-shuttle. Inva-shuttle on Ruisrockin oma invataksi, johon mahtuu useampi pyörätuoli sekä muita saavutettavuuspalveluiden käyttäjiä avustajineen tai tulkkeineen. Inva-shuttlea käyttääksesi tarvitset saavutettavuusrannekkeen, ja palvelu on tarkoitettu vain saavutettavuuspalveluiden käyttäjille sekä avustajille ja tulkeille. Lisätietoja inva-shuttlesta löydät alempaa. 

 

Esteetön pysäköintialue

Esteetön pysäköintialue sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Asfalttipintaisella pysäköintialueella on rajattu määrä esteettömiä parkkipaikkoja. Voit hakea esteetöntä pysäköintilupaa Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla tai liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella

Huomaathan, että pysäköintipaikkaa on haettava Ruisrockilta etukäteen paikkojen rajallisen määrän vuoksi, eikä pysäköintialueelle pääse ilman Ruisrockin myöntämää henkilökohtaista pysäköintilupaa. Pysäköintialueella on esteetön vessa. 

Voit hakea pysäköintilupaa täyttämällä saavutettavuusrannekkeen hakulomakkeen 4.7.2020 klo 23:59 mennessä. Pysäköintilupa sekä saavutettavuusranneke noudetaan Ruisrockin akkreditointipisteeltä, hotelli Radisson Blu Marina Palacesta, ennen festivaalialueelle saapumista. Pääset täyttämään lomakkeen täältä

Mikäli tarvitset lisätietoja pysäköintipaikan hakemisesta, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi

 

Esteetön sisäänkäynti

Festivaalialueelle pääsee kulkemaan pääportista sekä erillisestä, esteettömästä sisäänkäynnistä. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä pysäköintipaikalta. Reitti esteettömälle sisäänkäynnille on asfalttia ja kovapohjaista hiekkatietä. Sisäänkäynnillä tarkistetaan saavutettavuusranneke, tehdään turvatarkastus, luetaan festivaaliliput elektronisesti ja noudatetaan yleisiä festivaaliohjeistuksia. Huomioithan, ettei esteettömällä sisäänkäynnillä ole narikkaa, vaan käytössä on pääportin narikka.

Esteetöntä sisäänkäyntiä voivat käyttää näkö- ja kuulovammaiset, tilapäisesti liikuntarajoitteiset sekä henkilöt, joiden liikuntakyky on rajoittunut fyysisen vamman tai kehitysvamman takia. Avustaja tai tulkki voi kulkea esteettömästä sisäänkäynnistä yhdessä avustettavan kanssa.

 

Inva-shuttle

Inva-shuttle on Ruisrockin oma invataksi, johon mahtuu useampi pyörätuoli sekä muita esteettömien palveluiden käyttäjiä avustajineen tai tulkkeineen. Inva-shuttle kuljettaa festivaalikävijät esteettömältä pysäköintialueelta Turun keskustaan. Inva-shuttlea käyttääksesi tarvitset saavutettavuusrannekkeen. Inva-shuttle palvelee iltaisin festivaalin sulkeutumiseen asti. 

Inva-shuttle kuljettaa liikuntarajoitteisia asiakkaita ja heidän avustajiaan Ruisrockin esteettömältä parkkipaikalta Turun keskustaan Kansallisen kirjakaupan eteen (Linnankatu 16).

Inva-shuttlen aikataulu:
Pe 8.7. klo 22, 23, 00, 01, 03, 04.
La 9.7. klo 22, 23, 00, 01, 03, 04.
Su 10.7. klo 21, 22, 23, 00, 01.

Huomioithan, että inva-shuttleen mahtuu rajallinen määrä asiakkaita ja paikat täytetään jonotusperiaatteella.