Saavutettavuus

Festivaalialue

Saavutettavuuskartta

Tutustu alueen saavutettavuuskarttaan tästä. Tarkemmat sijainnit päivitetään pian julkaistavaan Ruisrockin mobiilisovellukseen.

Festivaalialueen maasto

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalon luonnonsuojelualueella, ja alue on suurimmaksi osaksi puisto- tai peltomaastoa. Osa alueen maastosta on epätasaista, mutta lähes koko festivaalialueen kiertää asfaltoitu tai kovahiekkainen kulkuväylä. Asfaltoitu tie kulkee Niittylavan edustan kautta rantaan. Rannalla asfalttitie muuttuu kovaksi hiekkapohjaiseksi kulkuväyläksi. Festivaalialueella sijaitsee myös ranta, joka on maastoltaan osittain pehmeää hiekkaa.

Katsomokorokkeet

Neljän isoimman lavan läheisyydessä sijaitsee katsomokoroke. Tarkat sijainnit näet saavutettavuuskartasta, joka julkaistaan lähempänä festivaalia. Korokkeet ovat 60 cm korkeudella maasta ja niihin on loiva luiska. Jokaisella korokkeella on yleisavustajia, jotka voivat tarvittaessa auttaa korokkeelle nousussa. Korokkeilla on lisäksi penkki. Avustaja pääsee avustettavan kanssa korokkeelle, mikäli siellä on tilaa.

Yleisavustajat

Yleisavustajat palvelevat festivaalikävijöitä erityisesti saavutettavuuteen liittyen, ja heidät löytää katsomokorokkeilta. He ovat Avustajakeskuksen koulutettuja vapaaehtoisia, jotka auttavat mm. liikkumisessa, katsomokorokkeelle pääsyssä ja esteettömän vessan lukon avaamisessa.

Esteettömät vessat

Ympäri festivaalialuetta on sijoitettu yhdeksän esteetöntä vessaa. Vessoista neljä sijaitsee katsomokorokkeiden vieressä, neljä suurimmilla anniskelualueilla (Niitty, Ranta, Sateenkaari ja Niemennokka) ja yksi infopisteen läheisyydessä. VIP-rannekkeella voi käyttää myös Ranta-VIP-alueen esteetöntä sisävessaa. Esteettömät vessat ovat lukittu niiden oikean käytön takaamiseksi, ja niiden lähellä kiertävät yleisavustajat avaavat vessojen ovet tarvittaessa.

Myös vessapassin käyttäjät voivat käyttää esteettömiä vessoja. Lue lisää vessapassista.

Anniskelualueet

Suurimpien anniskelutelttojen, eli Bar Niityn, Bar Rannan, Bar Niemennokan ja Bar Sateenkaaren, yhteydestä löytyy tänä vuonna madalletut baaritiskit. Niitä voivat käyttää niin pyörätuoliasiakkaat kuin muutkin festivaalikävijät. Näiden anniskelualueiden wc-alueelta löytyy myös kaikille avoimet esteettömät vessat.