Saapuminen

Saapuminen festivaalialueelle

Ruisrockin festivaalialueelle pääset Turun keskustasta kätevästi festaribusseilla tai vaikkapa pyörällä. Festaribussi kulkee alueelle myös Artukainen Campingista.

Festaribussit kuljettavat matkustajat festaribussiasemalle, josta on opastettu, noin kahden kilometrin kävelymatka festivaalialueelle.

Festaribussilla Turun keskustasta

Festaribussi lähtee Turun keskustasta osoitteesta Maariankatu 6 ja pysähtyy matkalla myös linja-autoaseman ja rautatieaseman pysäkeillä. Bussi kulkee keskustan ja festaribussiaseman välillä tauotta festivaalin aukioloaikojen mukaisesti. Festaribussit aloittavat liikennöinnin tuntia ennen festivaalin porttien aukeamista.

3 päivän festaribussilipun voit ostaa ennakkoon Tiketistä. Muuten bussilippu maksaa 5 €/suunta. Lippu ostetaan bussiin noustessa lähimaksulla.

Festaribussilla Artukainen Campingista ja parkkialueelta

Artukainen Campingista ja festivaalin parkkialueelta kulkee ilmainen festaribussi Ruisrockin festaribussiasemalle ja takaisin. Bussi kulkee nonstop-periaatteella festivaalin aukioloaikojen mukaisesti. Festaribussit aloittavat liikennöinnin tuntia ennen festivaalin porttien aukeamista.

Pyörällä ja sähköpotkulaudalla

Festivaalialueelle pääsee Turun keskustasta kätevästi pyörällä. Pyörän voi jättää Ruissalon saaressa festivaalin pyöräparkkiin, joka sijaitsee festivaalialueen läheisyydessä.

Sen lisäksi yleisön käytössä on ilmainen pyöräparkki Ruissalon sillan luona, josta on noin kahden kilometrin opastettu kävely tapahtuma-alueelle.

Kaikkien toimijoiden sähköpotkulaudat jätetään niille osoitetulle paikalle Pahaniemensillan kupeeseen. Tätä pidemmälle sähköpotkulaudoilla ei pääse ajamaan.

Jotta kaikilla on turvallista kulkea festareille, noudatathan näitä ohjeita:

  • Aja rauhallisesti ja liikennesääntöjä noudattaen
  • Parkkeeraa sähköpotkulauta tai pyörä niille merkitylle alueelle
  • Ethän aja humalassa
  • Älä kyyditse kaveria pyörällä tai sähköpotkulaudalla
  • Otathan muut tielläliikkujat huomioon
  • Noudata liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien määräyksiä

Voit ostaa lipun pyöräparkkiin joko ennakkoon Tiketistä tai pyöräparkin portilta paikan päällä. Portilla maksuvälineenä käyvät vain yleisimmät maksukortit, sillä festivaali on käteisetön.

Pyöräparkin hinnat portilla:
Kolmen päivän pyöräparkkilippu 11 euroa
Yhden päivän pyöräparkkilippu 5 euroa

Turun paikallisliikenteen bussilla

Festivaalin aikaan Turun seudun joukkoliikenteen pysäkeissä tapahtuu muutoksia. Bussiaikataulut ja pysäkkitiedot löydät Föli-reittioppaasta.

Huom. Turun paikallisliikenteen liput eivät käy festaribussissa.

Taksilla

Festivaalialueen lähin taksitolppa sijaitsee festaribussiasemalla Ruissalon sillan kupeessa, jonne taksit myös jättävät festivaalille saapuvat asiakkaat. Festaribussiasemalta on noin kahden kilometrin opastettu kävely tapahtuma-alueelle.

Autolla

Festivaalin aikaan Ruissalon saaressa ei ole pysäköintimahdollisuutta. Festivaalin pysäköintipaikka sijaitsee Artukaisissa, osoitteessa Artukaisten kiitotie. Pysäköintimaksu on 7 euroa, ja mikäli auto poistuu alueelta, uusi pysäköintimaksu veloitetaan auton saapuessa takaisin. Maksutapana käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Parkkialueelta festivaalialueelle pääsee ilmaisella festaribussilla, joka kulkee tauotta festivaalin aukioloaikojen mukaisesti.

Jos tuot tai noudat festivaalivieraita autolla, festivaalin lähin pysähdyspaikka sijaitsee Pahaniemen sillan tuntumassa, Helenan kahvion parkkipaikalla. Osoite on Tuontiväylä 2. Väylälle pääsee kääntymään vain Pansion suunnasta.

Veneellä

Omalla veneellä ei pääse itse festivaalialueelle. Kaupungin keskustasta pääsee festivaalialueelle kätevimmin festaribussilla.

Saapuminen esteettömästi

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua festivaalille. Alueelle saapumista helpottavat esteetön sisäänkäynti ja mahdollisuus invapysäköintiin (lupa on haettava etukäteen). Lue lisää saavutettavuudesta.