Ruisrockin arvot

50. Ruisrock – tekoja paremman tulevaisuuden puolesta


Suomen UNICEF

Yhteistyössä Ruisrockin kanssa UNICEF kertoo puhtaan veden tärkeydestä: likainen vesi tappaa enemmän lapsia kuin sodat.

Festivaali bajamajoineen on luonteva hetki testata maailman koululaisten käyttöön suunniteltua hygieenistä ja vettä säästävää käsienpesuhanaa, eli suomalais-ugandalaisena yhteistyönä kehitettyä Elefanttihanaa.

”Ruisrock on meille hieno tilaisuus muistuttaa siitä, että lähes kaikissa maailman kriiseissä UNICEF vastaa puhtaan veden jakelusta – lahjoittajiemme tuella”, toteaa Suomen UNICEFin markkinointi- ja viestintäjohtaja Riikka Kämppi.

Kaikki festivaalin akkreditoitumismaksut ohjataan lyhentämättömänä Suomen UNICEFille.

www.unicef.fi

 

Lähiöhäppeninki-tapahtuma Turun Pansiossa

Nuorison aloitteesta aikanaan syntynyt Ruisrock on mukana mahdollistamassa parempaa tulevaisuutta nuorille myös jatkossa.

Nuorisoyhdistys Projekti Radikaalin, Fingerroosin säätiön Me-talon sekä Ruisrockin yhteistyössä käynnistämä Lähiöhäppeninki-tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa 11.5.2019 Turun Pansiossa.

Noin kahdenkymmenen nuoren toteuttaman Lähiöhäppeningin tavoitteena oli lisätä nuorten välistä yhteisöllisyyttä yhdessä tekemisen keinoin. Ruisrock tuki tapahtumaa sekä taloudellisesti että sparraamalla nuoria tapahtuman järjestelytyössä.

“Tapahtuma oli iso menestys, mutta kävijämääriä isompi juttu oli se, että tapahtuma oli aidosti nuorilta nuorille, kommentoi Pansion Me-talon isäntä Miika Neulaniemi Fingerroosin säätiöstä.

www.mesaatio.fi/me-talo
www.fingerroos.net

 

Keychange

Ruisrock on liittynyt monipuolisempaa sukupuolijakaumaa musiikkiteollisuuteen ajavaan Keychange-aloitteeseen, jonka päätavoitteena on tasata naisten ja muunsukupuolisten alhaiseksi jäänyttä edustusta alalla. Aloitteeseen liittyneet festivaalit sitoutuvat nostamaan naisten tai muunsukupuolisten esiintyjien osuutta ohjelmassaan 50-50-periaatteen mukaisesti viimeistään vuoteen 2022 mennessä.

Ruisrockissa tavoite toteutuu jo tänä vuonna, kun 50%:ssa festivaalin esiintyjäryhmistä on edustettuna naisia tai muunsukupuolisia.

www.keychange.eu