Info

Usein kysyttyä koronasta

Yleisimmät kysymykset koronasta ja vastaukset kysymyksiin.

Järjestetäänkö Ruisrock varmasti ensi kesänä?

Ruisrockin järjestelyt etenevät tällä hetkellä normaalisti ja ensimmäiset esiintyjät on jo julkaistu. Lähdemme siis siitä, että heinäkuussa 2021 Ruissalossa juhlitaan taas. Ruisrockin kokoisen, kansainvälisen ja ammattitaidolla toteutetun festivaalin järjestäminen vaatii pitkäjänteistä valmistelua, jota nyt jatketaan kesälle 2020 tehtyjen suunnitelmien pohjalta.

Maailmanlaajuinen koronapandemia on aiheuttanut tapahtuma-alalle suurta epävarmuutta, joka vaikuttaa myös meihin. Vaikka elämä pandemian varjossa onkin epävarmaa, viruksesta ja sen käyttäytymisestä opitaan koko ajan lisää. Seuraavaan Ruisrockiin on vielä pitkä matka, ja maailmassa ehtii tapahtua paljon koronapandemian suhteen ennen ensi heinäkuuta. Olemme vakuuttuneita, että siihen mennessä suuria ulkoilmafestivaaleja on mahdollista juhlia turvallisesti. Lääketieteelliset ratkaisut kehittyvät ja viruksen torjunnasta opitaan koko ajan lisää.

Vastuullisuus tulee näkymään entistä tiiviimmin tekemisemme keskiössä. Tulemme panostamaan laajalti tapahtuman terveysturvallisuuteen ja hygieniaratkaisuihin, sillä tärkeintä meille on kaikkien kävijöidemme hyvinvointi. Muun muassa tämän vuoksi kesän 2021 Ruisrock ei tule olemaan aivan samanlainen kuin edeltäjänsä.

Festivaalilla koetut yhteenkuuluvuuden ja onnen tunteet tulevat meille kaikille tarpeeseen näiden poikkeusolojen jälkeen. Ruisrock synnyttää valtavasti henkistä hyvinvointia, mutta on myös taloudellisesti erittäin merkittävä Turun seudulle ja synnyttää alueelle runsaasti työpaikkoja. Nykymaailmassa Ruisrockille on tarvetta enemmän kuin koskaan.

Tulevatko kaikki ulkomaiset esiintyjät festivaalille, jos se järjestetään? Mitä jos joku esiintyjä perutaan?

Olemme varmoja, että artistit palavat halusta nousta taas festareiden lavoille pitkän tauon jälkeen. Artisteilla on kova ikävä fanejaan ja suuri kaipuu esiintymään! Kaikki esiintyjämme ovat toistaiseksi sitoutuneita saapumaan Ruisrockiin. Mikäli jostain syystä yksittäisen artistin on mahdotonta saapua Turkuun esiintymään esimerkiksi matkustusrajoituksesta tai muusta syystä johtuen, pyrimme tietenkin löytämään mahdollisimman pian korvaavan artistin tilalle.

Tällä hetkellä matkustusrajoituksia on paljon, mutta rajoitukset muuttuvat koko ajan ja työntekoon liittyvä matkustaminen on pysynyt käytännössä koko ajan sallittuna. Esiintymään saapuvalla muusikolla on oikeus tulla Suomeen töihin. Karanteenivaatimukset voivat tätä hankaloittaa, mutta niidenkin suhteen tilanne elää suuresti.

Myös lentoyhteydet Suomeen ovat vaihdelleet pandemian aikana paljon, mikä aiheuttaa kansainväliselle liikkuvuudelle haasteita. Matkailuala etsii kuitenkin kuumeisesti ratkaisuja, jotta matkustaminen on mahdollista turvallisesti ja uskomme, että tämänkin suhteen tilanne on ensi kesänä paljon parempi kuin tällä hetkellä.

Saanko rahani varmasti takaisin, jos festivaali perutaan 2021?

Mikäli Ruisrock jouduttaisiin kokonaan perumaan, liput hyvitetään asiakkaille Tiketin toimitusehtojen mukaisesti ja rahat saa takaisin lukuun ottamatta Tiketin palvelumaksua. Lippujen palauttamisesta voit lukea tarkemmin Tiketin sivuilta.

Onko festivaalille turvallista tulla 2021?

Kaikki järjestelyt tähtäävät siihen, että vuonna 2021 kaikkien, sekä yleisön, artistien että henkilökunnan, on ehdottoman turvallista tulla juhlimaan 51. Ruisrockia. Seuraamme maailmalla tehtävää tutkimusta ja innovaatioita, jotka rakentuvat tapahtumien ympärille, ja teemme niin kansainvälistä kuin kotimaista yhteistyötä turvallisen tapahtumajärjestämisen kehitystyössä. Suunnittelutyötä tehdään paljon turvallisen tapahtumajärjestämisen ympärillä ja erilaisia toteutusvaihtoehtoja kartoitetaan jatkuvasti.

Mietityttääkö jokin muu Ruisrockin järjestelyissä? Kysy meiltä sähköpostilla ruisrock@ruisrock.fi tai sosiaalisen median kanavissa. Päivitämme usein kysyttyjä kysymyksiä myös jatkossa tälle sivulle.