Crew Info 2022

Festarialueelle liikkuminen

Ruissaloon ei ole rakennusaikana järjestetty erillisiä kuljetuksia. Vältetään turhaa ajamista, joten sovitaan kimppakyytejä alueelle saapumiseen, tätä varten on kätevää perustaa esim. WhatsApp-ryhmiä työkavereiden kesken. Ajolupia myönnetään henkilökunnalle hyvin rajallisesti, koska Ruisrockissa on erittäin vähän pysäköintitilaa.

Ajoneuvoliikenne:

Tarvitset ajoluvan alueelle ajamiseen maanantaista 4.7.2022 klo 12 alkaen. Mikäli ehdottomasti tarvitset ajoluvan töihin saapumiseen, tulee tästä sopia etukäteen. Myönnetyn ajolupasi saat akkreditointipisteestä rannekkeesi noudon yhteydessä. Alueelta löytyy vain kaksi pysäköintialuetta henkilökunnalle.

Huom! Kaikki ajoneuvoliikenne ulos festivaalialueelta keskeytetään PE ja LA öinä klo 1.30 – 2.30. Sulku tehdään liikenteen rauhoittamiseksi yleisön vilkkaimman poistumisen ajaksi. Alueelta voi tänä aikana poistua kävellen, polkupyörällä tai vesibusseilla.

Linja-autolla:

Fölin linja 8 liikennöi Ruissaloon Turun keskustasta Kansanpuistoon normaalin aikataulunsa mukaisesti. Huom! Linja ei liikennöi 5.7. – 7.7.2022 Ruissalon kansanpuiston pysäkille ja festariviikonlopun ajaksi alueen lähin pysäkki (Kasvitieteellinen puutarha) on poissa käytöstä.

Vesibussit Turun keskustasta Ruissaloon ja takaisin:

Perjantaista sunnuntaihin henkilökunta voi saapua Ruissaloon vesibusseilla jotka lähtevät Aurajoen rannalta osoitteesta Läntinen Rantakatu 37. Lähtöpaikka on keskustan puolella Aurajokea n. 200m päässä Martinsillalta kohti Turun Linnaa. Vesibusseihin pääsee VIP-, PLUS-, Media– ja Crew-rannekkeilla. 

Vesibussit liikennöivät seuraavasti:

  • Ensimmäiset vesibussi Turun keskustasta perjantaina klo 13.30 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12:30 
  • Viimeisen vesibussit Ruissalosta perjantaina ja lauantaina noin  klo 3.30 sekä sunnuntaina noin klo 00.30

Vesibussimatka kestää noin 30 minuuttia ja niihin saattaa olla ajoittain jonoa. Varaa riittävästi aikaa, mikäli aiot käyttää vesibussia töihin saapumiseen.

Turun joukkoliikenteen Ruissaloon kulkeva Föli-vesibussi ei liikennöi välillä 27.6. – 13.7.2022. 

Pyöräillen tai jalan:

Polkupyörällä tai kävellen seuraa Turun keskustasta Ruissalon opasteita. Pyörätieyhteys Rantapromendia pitkin alueelle katkaistaan keskiviikkona 29.6., jonka jälkeen ja tapahtuman ajan pyöräreitti festarialueelle kulkee Ruissalon puistotien viereistä pyörätietä pitkin. Työntekijät voivat pysäköidä pyöränsä ilmaiseksi Ruisrockin pyöräparkkiin ranneketta näyttämällä.

Sähköskuutit:

Vuokraskuuteilla Ruissalon kansanpuistoon saapuminen on kiellettyä. Emme suosittele käyttämään muitakaan sähköskuutteja liikkumiseen, sillä festarialueelle johtavat tiet ovat osittain epätasaisia hiekkateitä eikä festarialue sovellu sähköskuutilla ajamiseen. Tarjolla ei ole latausmahdollisuutta laitteille.