Avoin mahdollisuus tehdä taidetta Ruisrockiin

Kaikille avoimessa taidetyöpajassa syntyvää teosta voi ihailla myös Ruisrock-festivaalilla kolmen viikon kuluttua. Riikka Kupsalan, Jone Mutkan, Taiteen talon ja Ruisrockin järjestämä työpaja koetaan osana Vanhankaupungin juhlaa lauantaina 17.6. klo 12-14.

Tämän päiväisessä Taiteen Talolla järjestettävässä Vanhankaupungin juhlassa luodaan viime vuodelta tuttu ryijymäinen teos, joka on esillä Ruisrockissa heinäkuussa. Taiteilijoiden Riikka Kupsalan ja Jone Mutkan käsialaa oleva teos koostuu Lounais-Suomen Jätehuollon Poistotekstiilimyymälästä saaduista kankaista, joihin yleisö kirjoittaa, piirtää tai kirjailee terveisensä. 

– Tämän ryijyä ja ristipistoa yhdistelevän installaation tarkoitus on tuoda ihmiset yhteen. Toivomme kuulevamme, mitä ihmiset kaipaavat tässä hetkessä ja maailman tilanteessa, kertoo Mutka.

Terveisiä sisältävät tekstiilit solmitaan osaksi näyttävää ryijyteosta, joka tuodaan Ruisrockiin osaksi Taidekujaa. Teoksen kokoamista jatketaan Ruisrockissa Ruissalossa 7.–9.7. koko festivaalin ajan.

Yhteisöteosta kootaan taiteilijoiden ohjaamana lauantaina 17.6. klo 12–14 Taiteen talolla osoitteessa Nunnankatu 4. Avoimeen työpajaan ovat kaikki tervetulleita tekemään taidetta, keskustelemaan tai vain viettämään aikaa.