Think Pink

Flamingot pesivät normaalisti tuhansien parien muodostamissa yhdyskunnissa, ja vain jos vedenpinta ei ole liian matalalla tai liian korkealla. Think Pink rakastui kuitenkin jo viime vuonna Ruissaloon, ja päätti uhmata yhteiskuntansa normeja rakentamalla itselleen oman pesän Ruisrockiin. Toivoa sopii, että ympäristömme säilyy Pinkille sopivana myös tuleviksi vuosiksi…

Kuvataiteilija Johanna Sinkkosen suurikokoinen ympäristötaideteos Think Pink on saanut inspiraationsa muovisesta flamingosta, joka on kulkenut pitkän ja värikkään matkan populaarikulttuurissa aina 50-luvun puutarhakoristeista casinohotelleihin ja 2000-luvun uima-allasleluihin asti. Rikkauden ja vapaa-ajan synonyymistä halpahallien kitch-osastoille kulkemalla muoviflamingo on kokenut suuren kulttuurisen muutoksen. Silti flamingot huutavat yhä eksotiikkaa, hupia ja Miamia, ja ylittävät yhteiskuntaluokkien rajat niin kodin tekstien kuvituksissa kuin yksityisissä puutarhoissa.

Ruisrockiin palaava Think Pink-teos ottaa palan tästä estetiikasta ja liittää siihen kysymyksiä ilmastonmuutoksen tuomista vaikeuksista. Teos haastaa katsojan raaputtamaan pintaa syvemmältä ja vertaamaan lintujen maarajoituksettomia muuttoliikkeitä ihmisten muuttoliikkeisiin. Think Pink on aikansa kuva yhtälailla kuin sen esikuvansa 50-luvulla.

www.johannasinkkonen.com
instagram.com/artbyjohannasinkkonen