Armadillo

The Little Armoured One –

Armadillo, eli vyötiäinen, on liikkuva aavikkomobiili apokalyptisestä tulevaisuudesta. Armadillo ei pidä ilmastonmuutoksesta. Sen sijaan Armadillo tykkää hyönteisten napostelusta ja suosittelee sitä ihmisillekin. Armadillo on kovan kuoren alla herkkis – little armoured one. Armadillo muistuttaa pelkällä olemassaolollaan meille, että me halutaan pitää huolta luonnon monimuotoisuudesta. Join the joyride!

Johanna Sinkkonen

Johanna Sinkkonen (1983) on turkulainen taiteilija, joka on erikoistunut julkisiin tilataide- ja paikkasidonnaisiin teoksiin sekä suurikokoisiin sekatekniikkateoksiin. Sinkkonen yhdistelee työskentelyssään pelottomasti eri taiteen aloja, rikkoen näin vallitsevia normeja. Johannan uusin aluevaltaus on hitsaus- ja levytyöt, jotka ovat vieneet taiteilijan mennessään.Hän toteuttaa teoksensa luontoa ja ympäristöä vahingoittamatta, materiaaleja kierrättäen. Taiteellaan Sinkkonen kysyy usein kysymyksiä liittyen ympäristöön, tasa-arvoon ja välittämiseen. Vaikka taiteilijan omat teokset kommentoivat ongelmia, joita maailmamme joutuu kohtaamaan, julkisessa taiteessa hän on antanut itselleen luvan myös leikkiä ja etsiä kauniita ja hauskoja asioita ympäriltään.

Maiju Tainio

Maiju Tainio on nukketeatteritaiteilija ja teatterivisualisti, jonka käsissä on syntynyt isokokoisia ilmestyksiä, kuten jättimäinen joulutonttu, elämää suurempi drag queen, aikuisille mitoitetut vauvanvaunut sekä Ruisrockissa aiemmin laiduntanut ylisöpö My Little Unicorn. Tainio kirjoittaa, ohjaa, esiintyy, muotoilee ja rakentaa – suunnittelee ja luo konsepteja, olentoja ja esityksiä. Tainio väistelee laatikoita ja määrittelyjä mutta omimmillaan hän on aikuisten nukketeatterin parissa. Työssään Maiju houkuttelee sekä itseään että muita tietoiseen leikkiin ja totuttujen rajojen kyseenalaistamiseen.

@artbyjohannasinkkonen

www.johannasinkkonen.com

Aura of Puppets

www.auraofpuppets.com