ymparisto

Ruisrock järjestetään Ruissalon saaressa, joka on valtaosaltaan luonnonsuojelualuetta. Alueen monipuolisessa ja arvokkaassa luonnossa pesii monia harvinaisiakin lintulajeja ja nisäkkäitä rikkaan kasviston ympäröimänä. Ruisrockille on tärkeää pitää huolta Ruissalon luonnosta, ja pyrimme luomaan puitteet, joissa jokainen juhlija voi pienellä vaivannäöllä auttaa tässä tärkeässä työssä.

Ruisrock liittyi kesällä 2016 Ekokompassi-ympäristöjärjestelmään, jonka avulla festivaali suunnittelee ympäristötyöstään entistä kestävämpää. Ekokompassi tarjoaa työkalut, joilla edistämme muun muassa ympäristönsuojelua ja ilmastonmuutoksen torjuntaa ja kannamme vastuuta festivaalin ympäristövaikutuksista.

Vinkkejä ympäristöystävällisempään festarointiin

  • Ota festarille mukaan mahdollisimman vähän pakkauksia ja tavaraa. Käytä kestopakkauksia tai ainakin kierrätettävistä materiaaleista valmistettuja pakkauksia.
  • Lajittele jätteesi alueella roska-astioihin. Älä heitä roskia luontoon!
  • Ota mukaan oma vesipullo. Pulloja voi täyttää alueen useissa vesipisteissä päivän aikana.
  • Hyödynnä pantit anniskelualueilla. Älä heitä tölkkejä tai pulloja roskiin.
  • Alueella on useita satoja käymälöitä. Käytä niitä.

Kaikki ruokamyyjät käyttävät vain maatuvia kertakäyttöastioita. Voit siis heittää ruoantähteet astioineen ruskeisiin biojäteastioihin, joita löytyy ruokailualueiden läheisyydestä. Lähes kaikki muu alueella syntyvä jäte on polttokelpoista jätettä, jota varten alueelta löytyy yli sata astiaa. Näihin jäteastioihin voit laittaa muovijätteet sekä paperi- ja kartonkipakkaukset. Alumiinitölkit ja muovipullot voit kierrättää alueen kierrätyspisteillä. Kierrätyspisteille voit myös jättää metallin, lasin, pahvin, kartongin ja paperin sekä mahdollisen muun jätteen, joka ei pala tai kelpaa muuten kierrätykseen.

Anniskelualueilla on käytössä 1 euron pantti alkoholijuomille. Juomaa ostettaessa tölkistä maksetaan pantti, jonka saa takaisin, kun tölkin palauttaa. Näin saamme suurimman osan tölkeistä kierrätykseen ja vältämme turhaa jätettä.

Pidä Saaristo Siistinä ry kerää festarialueelta pantillisia tölkkejä ja pulloja. Keräystuotto ohjataan Saaristomeren jätehuollon toimintaan.